Чарр хоче відібрати титул у Кличка за принципом Ганді

04 вересня 16:19

Німецький боксер на спільній прес-конференції з Кличком процитував Махатму Ганді: "Спочатку тебе ігнорують, потім над тобою сміються, потім з тобою борються, потім ти перемагаєш". Чарр проводив бої безкоштовно, залазив у борги, - все це, щоб вийти проти найкращого боксера-важковаговика.

 

Німецький боксер Мануель Чарр має намір нокаутувати чемпіона світу Віталія Кличка в бою за титул WBC. Українець не схильний недооцінювати свого суперника і готується до битви. Кличко і Чарр дали першу спільну прес-конференцію в Москві у вівторок.

Чарр прибув у гарному настрої: намагався говорити по-російськи.

Німецький боксер сирійського походження готувався до цього бою під керівництвом російського фахівця Валерія Бєлова, який коротко прокоментував майбутній поєдинок, процитувавши Булата Окуджаву: "Нам потрібна одна перемога, одна на всіх - ми за ціною не постоїмо".

Не відставав від свого наставника і сам боксер, який цитував Махатму Ганді: "Спочатку тебе ігнорують, потім над тобою сміються, потім з тобою борються, потім ти перемагаєш". Саме так бачить свій шлях і Чарр. За словами боксера, йому довелося багато стерпіти на шляху до вершини. Він проводив бої безкоштовно, залазив у борги - все це, щоб опинитися саме на цій прес-конференції, яка випереджає саме цей бій, бій проти кращого боксера-важкоатлета світу.

І тепер, коли він досяг цієї вершини, його наступна мрія - це нокаутувати Кличка.

- Віталій Кличко пообіцяв «унікальне спортивне шоу» в бою з Чарром

Сам Кличко свого опонента слухав дуже уважно і, як здалося, з інтересом. Він ще раз нагадав присутнім, що Москва була не єдиним претендентом на проведення цього бою, але Кличко і його команда обрали саме російську столицю, знаючи, як люблять професійний бокс і як він популярний у країні.

Хоча українець розуміє, що є фаворитом майбутнього поєдинку, він не схильний недооцінювати суперника. За словами Кличка, Чарр - це нове покоління боксерів, при правильному підході німець може домогтися дуже багато чого.

Кличко згадав, що очі - це дзеркало душі, і в очах Чарр він бачить намір битися. Німецький боксер був радий вже самій можливості поглянути в очі легенді світового боксу, про що одразу заявив.

Віталій розповів, що чи не цілими днями дивився бої Чарра, тому тепер розраховує, що досить добре вивчив свого супротивника. Але і німець упевнений, що може передбачити стратегію українця: Чарр працював з тренером Фріцем Здунеком і знає, що можна чекати від супротивника.

Журналісти нагадали боксерам, що букмекери беззастережно віддають перемогу Віталію Кличку. Однак сам же українець закликав не звертати уваги на ці цифри, тому що шанси у них рівні: 50 на 50. "У 2003 році я боксував проти Леннокса Льюїса. І прогнози букмекерів були не на мою користь. Всі знають, що цей поєдинок я виграв", - сказав Кличко. Нагадаємо, у тому поєдинку досить спірно перемогу технічним нокаутом присудили Льюїсу.

На завершення прес-конференції спортсменам було запропоновано назвати найсильнішого боксера-важкоатлета у світовій історії. Віталій Кличко без зайвих роздумів назвав Мохаммеда Алі. А потім заявив, що його молодший брат Володимир ще не збирається завершувати кар'єру і цілком може претендувати на звання кращого боксера сучасності.

- Непереможний поляк пообіцяв Володимиру Кличку ненудний бій

Чарр з Віталієм не погодився, сказавши, що не варто забувати того ж Льюїса або Тайсона, а от Володимиру ще є чому повчитися. А взагалі, на думку Чарр, найкращий боксер - це Кличко-старший. І для Мануеля честь битися проти такої великої людини.

Таким чином, незважаючи на гучні обіцянки нокаутів, прес-конференція пройшла в атмосфері взаємної поваги.

Нагадаємо, 3 вересня Віталій Кличко і Чарр прибули до Москви, де 8 вересня у спортивному комплексі «Олімпійський» пройде боксерський бій за звання чемпіона світу. 40-річний Віталій Кличко за свою кар'єру провів 46 боїв, здобувши 44 перемоги (з них 40 - нокаутом) і зазнав, через травми, всього дві поразки, але жодного разу не втрачав чемпіонський титул на рингу. Кличко має найвищий відсоток нокаутувань (91%), ніж будь-хто з інших чемпіонів світу в суперважкій вазі. Мануель Чарр народився в Бейруті (Ліван), за свою професійну кар'єру жодного разу не був переможений і посідає 7-й рядок рейтингу WBC. На його рахунку 21 безпрограшний поєдинок, з яких 11 були закінчені нокаутом. У 2011 році 27-річний боксер завоював титул WBC International Silver в суперважкій вазі, отримавши перемогу в 8-ми раундах над Марсело Луїсом Насіменто. !zn

Читайте також:

Кличко-старший та Чарр за п'ять днів до бою прибули до Москви

Віталій Кличко не битиметься з Холіфілдом «ні за які гроші»

Кличко за минулий рік заробив $5 млн за кордоном, і ні копійки в Україні

Кличко-старший проведе свій останній поєдинок у Москві