"Будівельник" і "Азовмаш" близькі до класичного протистояння у фіналі

03 травня 10:52

Київський і маріупольський клуби знаходяться на відстані однієї перемоги від очної зустрічі в фінальній серії баскетбольної Суперліги.

 

Київський "Будівельник" і маріупольський "Азовомаш" впевнено стартували в півфіналах плей-офф української баскетбольної Суперліги. В серії до чотирьох перемог обидва украинких гранди ведуть 3-0 і для того, щоб зійтися в напруженому протистоянні за золото чемпіонату їм залишилося виграти по одному матчу.

Кияни можуть вийти в фінал 3 травня, коли відбудеться 4-й поєдинок півфінальної серії проти львівської "Політехніки". Маріупольці ж свій матч проведуть 4 травня - їм протистоїть запорізький "Ферро".

Після того, як "Будівельник" зазнав певних труднощів у чвертьфіналі проти івано-франківської "Говерли", програвши один поєдинок на виїзді, команда зробила правильні висновки і в наступному раунді плей-офф не допускала подібних провалів.

Львів'яни фактично не мали шансів на успіх у всіх трьох матчах, включаючи і один домашній: 73:56, 77:67 і 80:65 - "будівельники" набрали вражаючий хід і тепер у випадку успіху будуть мати не тільки перевагу на своєму майданчику як переможець "регулярки", але і як мінімум один додатковий день відпочинку перед зустріччю, швидше за все з "Азовмашем".

Мало в кого виникають сумніви, що маріупольці, нехай у чотирьох, п'яти або навіть шести матчах, виграють півфінал у "Ферро". Запорожці мають у своєму арсеналі американського снайпера і захисника Ренді Калпеппера, однак склад "Азовмашу" більш рівний, так і кубкового досвіду в цій команді не позичати. У трьох матчах "біло-сині" здобули перемоги 82:63, 79:73, 86:79.

Любителі баскетболу можуть стати свідками повторення фіналу зразка 2010 року, коли кияни два роки поспіль зустрічалися у вирішальному протистоянні чемпіонату з "Азовмашем". Тоді все завершилося перемогою маріупольців - 3:2.

Востаннє київська команда грала в фінальній серії в сезоні-2010/11, коли "Будівельнику" протистояв БК "Донецьк" - з каталонським фахівцем Хосепом Беррокалем на чолі "гладіатори" здобули феєричну перемогу 4:3. Звичайно ж, багато хто вважає, що класичні протистояння "Азовмаш" проводив у нульових проти іншої київської команди БК "Київ". Однак, зараз цей колектив переживає не найкращі роки, а його місце заслужено зайняли земляки -"будівельники".

Нагадаємо, що фінал стартує 14 травня. !zn

Читайте також:

"Будівельник" поступається "Більбао" і втрачає шанси на фінал Кубка Європи

Вперше в історії українську баскетболістку обрано на драфті жіночої НБА

Український баскетбольний талант спробує свої сили в НБА

Легенді баскетболу Майклу Джордану - 50 років