"Боруссія" змушує "Шахтар" почекати з чемпіонськими амбіціями в Європі

05 березня 23:58

Забивши три м'ячі у ворота Андрія Пятова, дортмундська "Боруссія" повернула донецький клуб з небес на землю і змусила відкласти плани Луческу і Ко щодо завоювання Кубка Чемпіонів як мінімум до наступного сезону.

 

"Боруссія" провела поєдинок з єдиним представником України в єврокубках "Шахтарем" в блискучому атакуючому стилі і зуміла тричі засмутити донеччан. У першому таймі відзначилися Сантана і Гетце, а в другому переможну крапку в матчі поставив поляк Блащиковські. 3:0 і за сумою двох матчів (5:2) у 1/4 фіналу проходить дортмундский клуб. Україна в особі "Шахтаря" втратила останнього представника в євротурнірі. Футбольна весна для чотирьох українських команд завершився достроково.

Матч почався з прощупування ситуації командами, щоправда "Боруссія" відразу ж визначила свою перевагу. Поступово атакуюча міць господарів давала результат. Спочатку біля воріт Пятова виникали моменти, а коли трохи вщухли пристрасті і здавалося, що темп гри піде на спадання, німецькі футболісти відкрили рахунок: подача кутового і вище всіх в штрафний гостей вистрибує Сантана - 1:0. А через якихось 6 хвилин серія помилок гравців "задньої лінії" донеччан Раца і Кучера призвела до другого взяття воріт - простріл Левандовскі та Гетце посилає м'яч у ціль - 2:0.

Другий тайм почався з декількох небезпечних атак "Шахтар" - не зуміли забити Луїс Адріану і Дуглас Коста. Можливо, в цей момент донеччани і остаточно втратили можливість перехопити інціатіву. А так - на 59-й хвилині "жовто-чорні" остаточно поставили хрест на надіях української команди: Блащиковські "намалював" майже хокейний "равлик" перед входом в штрафний і віддав під удар Гюндогана - Пятов відпустив м'яч з рук, чим миттєво скористався Блащиковські - 3:0!

До кінця зустрічі донеччани лише кілька разів наблизилися до воріт Вайденфеллера, міг забивати Ракицький, але все марно. А ось "Боруссія" втратила більше можливостей. Будь жвавішим господарі, рахунок став би більшим. Але трьох забитих м'ячів вистачило "Боруссії" з лишком.

Таким чином, донецький "Шахтар" припинив свій виступ у Лізі Чемпіонів-2012/13. !zn

Читайте також:

Тимощук: "Шахтар" може обіграти "Боруссію" за рахунок швидкості

Букмекери упевнені, що "Шахтар" не пройде "Боруссію", а ЛЧ виграє "Баварія"

Луческу має намір довести "Шахтар" до фіналу, якщо вдасться пройти "Боруссію"

"Боруссія" готується до "Шахтаря" у гарному настрої