Блохін: Вихід Шевченка і Вороніна зі збірної розслабив молодих хлопців

12 вересня 06:02

Якщо поруч грає Шевченко, то неможливо, щоб хлопчик віком 22 роки не ніяковів, заявив тренер. Блохін не приховував задоволення грою і результатом після матчу з Англією, але також наголосив, що «якщо ми не зуміємо перемогти Чорногорію або Молдову, то сьогоднішня нічия нічого вартувати вже не буде».

 

Збірна України з футболу показала хороший футбол і ні в чому не поступилася Англії, заявив на післяматчевій прес-конференції тренер Олег Блохін.

«
Думаю, що кращого старту і придумати не можна. Адже ми грали з однією з найкращих команд світу на "Вемблі" в першому ж матчі відбіркового циклу, й зіграли вдало. Думаю, що в першому таймі ми створили збірній Англії певні проблеми, які вона ніяк не могла вирішити. Й моменти у нас спочатку були дуже хороші. Вважаю, в першому таймі ми мали перевагу і заслужено пішли на перерву, ведучи в рахунку», - сказав Блохін.

Тренер відзначив, що «молоді хлопці» в кінці зустрічі злякалися того, що «ми дійсно можемо обіграти збірну Англії на "Уемблі"».

«Так, ми пропустили м'яч у кінці матчу, але, вважаю, провели дуже хорошу гру. І, повторюся, я дуже задоволений тим, що ми взяли в цьому матчі одне очко», - сказав наставник.

- Україна та Англія зіграли внічию (ВІДЕО)

Блохін заявив, що команду можна звинуватити в тому, що вона грала на утримання рахунку - гравці «діяли по грі».

«Так, підсіли в кінці, інтуїтивно молодь хотіла втримати переможний результат, але до цього ми грали в хороший футбол, ні в чому поступаючись збірній Англії. Я ніколи нікого не хвалю, але якщо взяти Зозулю, то людина взагалі сьогодні вперше потрапила у таку кашу, і дуже добре зіграла. А людині всього 22 роки! При цьому, виступаючи в чемпіонаті України, він не має можливості грати в матчах такого рівня і такого напруження», - сказав він.

Тим не менш, Блохін шкодує про втрачену можливість привезти з Лондона три очки.

«Шкода що втратили перемогу, але я очікував саме такої гри від хлопців. Я ще вчора казав, що за вихід з групи ми будемо боротися зі збірними Англії, Чорногорії та Польщі. Так що зіграти внічию з одним із цих суперників на його полі - це плюс. Але якщо ми потім не зуміємо перемогти Чорногорію або Молдову, то сьогоднішня нічия нічого коштувати вже не буде», - запевнив тренер.

Блохін також зазначив, що вихід Андрія Шевченка і Андрія Вороніна зі збірної розслабив молодих хлопців.

«
У мене було таке підозра. А сьогодні я в ньому переконався. Якщо поруч грає Шевченко, то неможливо, щоб хлопчик віком 22 роки не ніяковіла. Але з іншого боку у нас є проблеми в зв'язку з відходом з національної команди Вороніна, Шевченка і Шовковського», - сказав тренер.



Нагадаємо, збірна України зіграла внічию 1:1 з Англією в першому для себе матчі відбірного турніру чемпіонату світу 2014 року, який відбувся у вівторок на знаменитому лондонському стадіоні «Уемблі». !zn

Читайте також:

Україна та Англія зіграли внічию (ВІДЕО)

Збірна Англії перед грою з Україною розгромила Молдову - 5:0 (ВІДЕО)


Шовковський завершив кар'єру у збірній України

Молодіжна збірна України не змогла пробитися на Євро-2013