Блохін побажав успіхів "Шахтарю" і привітав тренера "Бордо"

22 лютого 10:08

Головною причиною поразки "Динамо" від "Бордо" і вильоту з 1/16 фіналу Ліги Європи Олег Блохін вважає відсутність забитих голів. На думку тренера, суперник грав з максимальною ефективністю: один удар по воротах - один гол.

 

Нагадаємо, що 21 лютого у Бордо київське "Динамо" поступилося місцевим футболістам 0:1 і за сумою двох матчів не зуміло пробитися в наступний раунд Ліги Європи.

Головний тренер киян Олег Блохін на післяматчевій прес-конференції був як завжди іронічний у виразах, проте серед причин поразки назвав одну - нереалізовані моменти.

"Маючи перевагу в двох матчах, ми пропустили два голи зі "стандартів". Інших можливостей у "Бордо" не було. Повторюся, треба використовувати свої моменти. Не використовуючи такі можливості, які були у нас в обох матчах з "Бордо", вигравати важко. Те, що так відбувається, говорить про нестачу індивідуальної майстерності, - зазначив Блохін.

"Мені здалося, що як в першому таймі наш єдиний нападаючий був недостатньо гострим, так і в другому. Я не скаржуся, але ми працюємо з тим матеріалом, який є. І я задоволений тим, що ми показуємо за станом на даний момент. А плакатися в рукав, скаржитися, що все погано - це найпростіший вихід. Що є, то є. Щось встигаємо прищепити команді, щось ще ні. Але те, що у нас немає форварда, який може поставити фінальну крапку в атаці - це так".

У той же час шукати причину невдач у традиційній для українських клубів проблемі - "зимовому футболі", коли через перерву в чемпіонаті, команди не можуть підійти до єврокубків в хорошій готовності, Блохін відмовився.

"Посилатися на лютий - це просто виправдання. Я приймаю критику, яка є. Ми повинні були проходити "Бордо". А про лютневий або весняний футбол ви від мене ні слова не почуєте. Якщо інші тренери кажуть про це, то ставте такі питання ім. Ми не забили - ось це і є причина", - ще раз підкреслив наставник.

"Тепер лише "Шахтар" залишився у Лізі чемпіонів, побажаємо йому успіху. Що вдієш, це футбол - у ньому є як перемоги, так і поразки... А тренера "Бордо" привітав з тим, що у його команди сьогодні був один удар у площину, і це привело до одного голу. Як кажуть, тут, у Франції, "се ля ві".

Нагадаємо, що всі три українські команди, які пробилися у плей-офф Ліги Європи з групового етапу, 21 лютого залишили турнір, не показавши кращий свій футбол у вирішальних матчах. !zn

Читайте також:

Блохін розповів про переваги "Бордо"

Букмекери не вірять у "Динамо" і "Дніпро"

"Динамо" вилітає в гості до "Бордо", розгромленого лідером у місцевому чемпіонаті