Блохін обурений ставленням Прем'єр-ліги до "Динамо"

13 березня 16:59

Головний тренер "Динамо", який ще на початку сезону тренував національну збірну України, обурений відмовою Прем'єр-ліги перенести на один день календарний матч чемпіонату після важливих ігор української команди.

 

На найближчі матчі національної збірної тренерський штаб синьо-жовтих викликав шістьох динамівців: 22 і 26 березня збірна України зіграє проти Польщі та Молдови на відбірковому турнірі чемпіонату світу 2014.

"Динамо" звернулося у Прем'єр-лігу з проханням перенести на неділю, 31 березня, виїзний матч з "Чорноморцем", який був призначений на 16.00 в суботу, проте отримав відмову.

Головний тренер "Динамо" Олег Блохін, який починав нинішній сезон саме на тренерському містку національної збірної, обурився рішенням Прем'єр-ліги, зазначивши, що через втому його футболісти можуть опинитися у менш вигідному положенні, ніж конкуренти киян у боротьбі за срібло.

"Почну з того, що завжди поважав інтереси національної збірної. На сьогодні ми свою роботу зробили. Те, що в національну збірну запрошено шестеро динамівців, ще шестеро - у молодіжну, а ще п'ятеро - в національні команди своїх країн, свідчить про високий рівень їхньої підготовки. Жоден інший клуб України не має такого представництва у збірних", - вважає Блохін.

"Потрібен час, щоб люди прийшли до тями. І фізично - після ігор і перельотів, і морально. Тому ми сподівалися, що Прем'єр-ліга піде нам назустріч і перенесе нашу гру з Чорноморцем з суботи на неділю. Сьогодні всім зрозуміло, що йде боротьба за друге місце між "Динамо", "Дніпром" і "Металістом", і при цьому ці команди дають гравців в збірну. Але на день раніше грає чомусь тільки "Динамо", - обурюється Блохін.

При цьому Блохін зазначив, що якби в даний часовий відрізок "Шахтар" вів боротьбу за "золото", він би обов'язково грав у неділю.

"Є час і можливість виправити календар, щоб він був однаково справедливий до всіх. Чому це не зробити? Моя справа - готувати футболістів. Я не прошу нічого особливого для своєї команди, практично весь склад якої грає за національні збірні. Просто хочу, щоб ми були в рівних умовах з нашими суперниками. І сподіваюся, що здоровий глузд зрештою переможе", - припустив Олег Володимирович.

Також Блохін повідомив, що "Динамо" вже звернулося за дозволом у даній ситуації до Федерації футболу України.

Нагадаємо, що "Динамо" в чемпіонаті України йде на четвертому місці, відстаючи від "Металіста" на 1 очко, а від "Дніпра" - на три пункти. !zn

Читайте також:

На матчі з Польщею і Молдовою Михайло Фоменко викликав 25 футболістів

Після серії з чотирьох невдач "Динамо" нарешті перемагає

Блохін зайняв останнє місце у списку кращих тренерів 2012 року

Мілевський не має наміру йти в "Арсенал"