"Баварія" знову принизила "Барселону", на повному ходу вриваючись у фінал Ліги Чемпіонів

01 травня 23:39

Мюнхенці здійснили справжній розгром каталонців на "Ноу Камп". Тепер у фіналі Ліги Чемпіонів нас чекає німецьке протистояння.

 

"Баварія" розгромила "Барселону" 3:0 і за сумою двох зустрічей вийшла в фінал Ліги Чемпіонів. У матчі за чемпіонський кубок мюнхенці зіграють із співвітчизниками з дортмундської "Боруссії". Клуб з Мюнхена другий рік поспіль посперечається за перемогу в турнірі.

Після не здійсненого подвигу "Реала", який протягом менше ніж 10 хвилин міг забезпечити собі спасіння і вихід у фінал у протистоянні з "Боруссією", у "Барселони" була можливість довести, що вона здатна вкотре здивувати своїх уболівальників. Але в підсумку, здивували каталонці явно зі знаком мінус.

Вже в першому таймі стало зрозуміло, що перспективи в "Барси" не дуже хороші. "Баварія" вміло захищалась, а головне не стала відсиджуватися в захисті і часто ходила в атаку. Каталонці ж не зробили ставку на володіння м'ячем і перепасовку з переміщенням в напрямку штрафного майданчика суперника, а на швидкий розіграш м'яча. У цьому підопічні Віланови явно не досягли успіху.

"Баварія" зуміла втілити свою перевагу вже після перерви. Спочатку здалеку точно вистрілив Арьєн Роббен, а через 25 хвилин все той же Роббен змусив помилитися Піку, який зрізав м'яч у власні ворота - 0:2. Переможну ж крапку в поєдинку поставив Мюллер, замкнувши передачу Рібері.

Також примітно, що в розгромі "Барселоні" взяв участь і український легіонер Анатолій Тимощук, який вийшов на заміну на 74-й хвилині.

"Барселона" - "Баварія" - 0:3 (0:0) (перший матч - 0:4)

Голи: Роббен, 48, Піке, 72 (автогол), Мюллер, 76

"Барселона": Вальдес, Бартра (Монтойя, 87), Алвеш, Адріано, Піке, Сонг, Фабрегас, Хаві (Алексіс, 56), Іньєста (Алькантара, 65), Педро, Вілья

"Баварія": Нойер, Боатенг, Лам (Рафінья, 77), ван Бюйтен, Роббен, Мюллер, Алаба, Швайнштайгер (Густаво, 66), Рібері, Мартінес (Тимощук, 74), Манджукіч

Попереджені: Алвеш, Піку - Роббен.

Вперше в історії Ліги Чемпіонів з 1993 року в фіналі зустрінуться дві німецькі команди. У розіграші турніру-1999/00 у вирішальному матчі зійшлися команди, що представляють один чемпіонат - іспанські "Реал" і "Валенсія", а через три роки - італійські "Мілан" і "Ювентус", в 2008 році в Москві за трофей посперечалися англійські "Манчестер Юнайтед" і "Челсі".

Нагадаємо, що фінал відбудеться 25 травня на стадіоні "Уемблі" в Лондоні. !zn

Читайте також:

Букмекери не даремно були впевнені в фіналі "Баварія" - "Боруссія"

Невдачі в Лізі Чемпіонів об'єднали давніх ворогів "Барселону" і "Реал"