Автор першого в історії України олімпійського золота вимагає мільйони за зіпсовану репутацію

06 лютого 11:53

Відома українська фігуристка Оксана Баюл подала позов проти своїх американських продюсерів, які нібито використовували її ім'я у розкручуванні своїх шоу.

 

Олімпійська чемпіонка з фігурного катання українка Оксана Баюл подала позов у суд Нью-Йорка проти американської телекомпанії NBC і продюсерської компанії Disson Skating, що займається організацією льодових шоу.

Як стверджує 35-річна Баюл, ці компанії рік тому використовували її ім'я для реклами двох льодових шоу, хоча сама вона згоди на це не давала і жодного контракту не підписувала. За словами Баюл, в результаті даної реклами постраждала її репутація. Тепер фігуристка просить суд зобов'язати відповідачів виплатити їй 5 мільйонів доларів.

"Коли фігурист, актор або шоумен не з'являється на розважальному заході, на який він був заявлений як "зірка", це може мати згубні наслідки для його кар'єри. Не з'явитися на власне шоу набагато гірше, ніж мати погану кредитну історію", - наголошується у судовому позові.

Продюсер Disson Skating Стівен Діссон у відповідь заявив, що включив у програму цих шоу виступ Баюл на прохання її агента. Проте потім фігуристка відмовилася від участі в шоу без будь-яких пояснень.

У листопаді минулого року Баюл подала в суд Лос-Анджелеса позов на 1 мільйон доларів проти великого американського агентства William Morris, що з травня 1994 року представляло її комерційні інтереси. У ньому стверджувалося, що агентство скористалося незнанням Баюл англійської мови і склало контракт у такому вигляді, що його умови згодом дозволяли компанії не виплачувати спортсменці сотні тисяч доларів.

На зимових Іграх 1994 року у Ліллехаммері Баюл завоювала у жіночому одиночному катанні перше в історії України олімпійське золото. Її перемога стала, мабуть, найяскравішою подією зимової Олімпіади-1994 у Ліллехаммері. Увагу до змагань фігуристок-одиначок підігрів скандал Хардінг-Керріган, двох конкуренток зі США. Але всі об'єктиви привернула до себе 16-річна дівчина з України. Майже сирота: батько пішов із сім'ї, коли Оксані було два рочки, мати померла за три роки до Ліллехаммера... На розминці Баюл зіткнулася з німкенею Танею Шевченко, на ногу наклали три шви. Але все таки вийшла на довільну програму. І після її "Вмираючого лебедя", коли Оксана стояла на верхній сходинці п'єдесталу, як тоді говорили коментатори, разом з нею плакало півпланети.

Практично відразу після цього вона залишила любительський спорт і переїхала жити до США, де брала участь у льодових шоу.

Читайте також:

Викритий у вживанні допінгу Армстронг відмовився повертати 12 млн доларів призових

Повєткін готовий судитися з Кличком-молодшим через розподіл призових

Російська біатлоністка Панфілова готується виступати за Україну