"Арсенал" нокаутує "Карпати", здобувши першу перемогу при новому керівництві

23 квiтня 11:28

У заключному матчі 25-го туру чемпіонату Прем'єр-ліги київський "Арсенал" нарешті перервав серію без перемог, здолавши невдах "Карпат".

 

Київський "Арсенал" зумів таки перервати 8-матчеву безвиграшну серію, здолавши львівські "Карпати" 4:1. Востаннє кияни так тішили своїх уболівальників...17 листопада, коли сенсаційно обіграли "Шахтар" 2:0.

Турнірна ситуація зобов'язувала обидві команди до максимально зосередженого підходу до цього протистояння. Тим більше, ніхто не скасовував сторонній критичний погляд з боку уболівальників так і просто любителів футболу - їх у весняній частині чемпіонату ні "Карпати", ні "Арсенал" вже точно не тішили.

І якщо в цьому зв'язку перестановки у складі киян зрозумілі і логічні - Юрій Бакалов виставив на матч досвідченого голкіпера Віталія Реву, що відновився після травми, Сергія Валяєва, Мілана Обрадовіча, - то зрозуміти логіку Миколи Костова досить складно: болгарський фахівець дав відпочити тим, хто провів напружений матч з "Шахтарем" у Кубку. На поле не вийшли воротар Мартін Богатинов, а також Муртаз Даушвіл, Михайло Кополовець і Іван Милошевич.

Вже на старті "Арсенал" зробив те, чого давно не робив - вийшов вперед і по гарячим слідам закріпив перевагу. Костов ближче до перерви провів дві заміни, однак і це не допомогло: зі штрафного Андрій Богданов відправив "Карпати" в нокдаун.

Львів'яни прийшли до тями в другому таймі, проте не зуміли довести свою перевагу до логічного завершення. Тим більше, що господарі непогано оборонялися. Навіть після того, як Леван Кенія виявився першим на добиванні після удару Семира Штилича, "роздрукувавши"-таки Реву, вже в наступній атаці "Арсенал" довів рахунок до розгромного. Переможну крапку поставив Олег Герасим'юк.

"Арсенал" - "Карпати" - 4:1 (3:0)

Голи: Аржанов, 7 (з пенальті), Адійя, 11, Богданов, 42, Романчук, 78 - Кенія, 77

"Арсенал": Рева, Обрадовіч, Рафаель Сантос, Одібе, Романчук, Богданов, Валяєв (Пеле, 57), Адійя, Аржанов,Бушман (Герасим'юк, 62), Гоменюк.

"Карпати": Мисак, Ксьонз, Пластун, Балажиц, Озарків (Гаращенков, 34), Жовтюк (Кополовець, 35), Голодюк (Марселіно, 58), Худоб'як, Штилич, Кенія, Гладкий.

Попередження: Аржанов, Адійя - Озарків, Худоб'як, Гаращенков, Штилич, Кенія.

Отже, "Арсенал" здобув першу перемогу у весняній частині чемпіонату, закріпившись тим самим на 11-му місці. І нехай це не гарантує того, що наступний сезон кияни почнуть саме у Прем'єр-лізі, але напевно додасть упевненості клубу. !zn

Читайте також:

"Динамо" громить "Зорю", а запорізький "Металург" здобуває першу перемогу в чемпіонаті

"Іллічівець" переграв "Ворсклу", "помстившись" за свого наставника Миколу Павлова

Ярмоленко спростував чутки про 18-мільйонну пропозицію за його трансфер