З'явилися нові докази проти капітана затонулого лайнера Costa Concordia

11 липня 17:26

Аудіозапис "чорного ящика" зафіксував телефонну розмову капітана з диспетчером берегової охорони, в ході якої Скеттіно в розпачі кричить: "Мені кінець" і намагається перекласти всю провину на свого підлеглого.

 

Розшифровка бортових самописців із затонулого в січні італійського лайнера Costa Concordia дозволила отримати нові докази провини капітана судна Франческо Скеттіно.

Як пише британська газета The Daily Telegraph з посиланням на дані "чорної скриньки", капітан розблокував автопілот і взяв на себе управління судном за шість хвилин до катастрофи.

Згідно з аудіозапису, через кілька секунд після невдалого маневру на борту почалася паніка. Записи зафіксували голос капітана, який запитує: "Об що ми вдарилися?", - На що один з матросів відповідає йому: "Підводний камінь". Третій матрос пояснює, що капітан хотів підійти ближче до острова, щоб привітати знайомого.

- Капітан Costa Concordia в момент аварії був не в змозі управляти ситуацією

Пізніше аудіозапис фіксує телефонну розмову капітана з диспетчером берегової охорони, в ході якої Скеттіно в розпачі кричить: "Мені кінець" і намагається звалити всю провину на свого підлеглого.

"Це Паломбо попросив мене "пропливи близько, пропливи близько! ". І я вдарився кормою по мілководдю. Я зробив це, щоб порадувати його. Я в розпачі!", - кричав капітан диспетчеру.

Проте експерти вважають, що Скеттіно навмисно відхилився від запланованого курсу, впритул підвівши лайнер до острова Джильї, щоб привітати свого знайомого.

Нагадаємо, в середині травня суд зробив висновок, що капітан Costa Concordia в момент катастрофи був не в змозі управляти кризовою ситуацією.

Як відомо, Скеттіно звинувачується в ненавмисному вбивстві людей і злочинній недбалості. Однак це звинувачення на свою адресу капітан заперечує. !zn

Читайте також:

Пасажири Costa Concordia вимагають 460 млн доларів

Капітан Costa Concordia стверджує, що випадково втік з потопаючого корабля

Прокуратура Флоренції просить дати капітану Costa Concordia 2500 років в'язниці