Зухвале пограбування у Петербурзі - з храму святої Катерини викрадено мощі Олександра Невського

29 серпня 09:55

Злочинці проникли в кабінет настоятеля храму і викрали мощі Олександра Невського. За крадіжку їм загрожує до шести років позбавлення волі.

 

Невідомі викрали з храму святої великомучениці Катерини на Василівському острові в Петербурзі мощі 13 святих, у тому числі святого князя Олександра Невського, повідомляє агентство «РИА Новости» з посиланням джерело у правоохоронних органах.

За словами джерела, у вівторок, 28 серпня, в один з відділів петербурзької поліції звернувся співробітник храму, який повідомив про крадіжку.

«Заявили про те, що в період з 20:00 понеділка до 08:00 вівторка невідомі злочинці, віджавши раму склопакету, проникли в хол першого поверху, увійшли в кабінет настоятеля храму і ... здійснили розкрадання мощей», - сказало джерело, зазначивши, що були викрадені мощі 13 святих, у тому числі святого князя Олександра Невського.

«Також здійснили розкрадання чаші для причастя з білого металу, з ніжкою жовтого металу із зображенням святих, і п'яти натільних хрестиків жовтого та білого металу», - додав представник правоохоронних органів.

Було порушено кримінальну справу про крадіжку, за що кримінальний кодекс передбачає до шести років позбавлення волі.

Новгородський князь Олександр Невський (1221-1263) був канонізований Російською православною церквою у 16-му столітті.

За результатами широкомасштабного опитування росіян у грудні 2008 року Олександр Невський був обраний «ім'ям Росії». !zn

Читайте також:

Викрадачі повернули поштою вкрадену у Нью-Йорку картину Сальвадора Далі

З Кабміну вкрали цінні картини українського імпресіоніста (фото)

Палац китайських імператорів обікрали на $1,5 млн

У Києво-Печерській лаврі пограбували церковну крамницю