Знайди снайперів на фото - ізраїльські невидимки зі спецназу вразили іноземців

01 червня 10:51

Кадри, зняті прес-службою ЦАХАЛа на навчаннях елітного розвідувального підрозділу "Егоз", що проходили в галілейських горах, привернули увагу міжнародних ЗМІ. Підрозділ спеціалізується на боротьбі з терористичними угрупованнями.

 

Кадри, зняті прес-службою Ізраїльської армії під час навчань елітного розвідпідрозділу "Егоз", що спеціалізується на боротьбі з терористами, вразили іноземних журналістів. Бійці, що засіли у засідці, буквально розчинилися в галілейських горах, так що побачити їх стало майже нереально навіть впритул.

"Спробуйте знайти двох чудових елітних снайперів ізраїльської армії, що злилися з краєвидом, раніше, ніж вони вас уб'ють", - пропонує читачам The Daily Mail. Із завданням потрібно впоратися за кілька секунд - перш ніж військові натиснуть курок. "Пізно, ви вже мертві", - заздалегідь підводить підсумок випробування газета.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE


Спецпідрозділ "Егоз" було засновано у 1956 році для боротьби з бойовиками "Хізбаллах" у Південному Лівані та приписано до бригади "Голані".

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE

За роки бойових дій в Лівані підрозділ провів значну кількість операцій, неодноразово стикаючись з терористами у ближньому бою. Після виведення ізраїльських військ з Лівану підрозділ було переведено на роботу в Юдеї та Самарії. Однак влітку 2006 року підрозділ знову повернувся до Лівану для зачистки бункерів "Хізбаллах" уздовж ізраїльсько-ліванського кордону.

Після закінчення війни підрозділ було перекинуто до сектору Газа, де він провів низку важливих операцій, серед іншого записавши на свій рахунок сина одного з лідерів "Хамасу" Махмуда аз-Захара.

Заклик до підрозділу "Егоз" здійснюється на добровільній основі. Бійці підрозділу проходять сім місяців звичайної піхотної підготовки, два місяці додаткової підготовки, після чого протягом ще семи місяців їх готують до десантування з повітря, навчають особливим тактикам ведення бою, роботі на місцевості в різних умовах, маскуванню, організації засідок тощо. Підготовка "Егоза" вважається однією з найважчих в ізраїльській армії. !zn

Читайте також:

Ізраїльські вчені створюють військових біороботів (відео)

Ізраїль вирішить питання нападу на Іран незалежно від Вашингтона

Нетаньяху: Метою Ірану є знищення Ізраїлю

Ізраїльська армія почала зносити стіну між єврейськими і арабськими кварталами в Єрусалимі