ЗМІ: В Одесі затримано двох чеченських терористів

05 лютого 13:18

Чеченців підозрюють у замаху на вбивство одного з великих одеських вантажоперевізників.

 

У суботу, 4 лютого, в Одесі співробітники СБУ, взявши штурмом квартиру на вул. Базарній, 86, затримали двох уродженців Чечні, 31-річного Адама Осмаєва і його батька, 51-річного Асланбека Осмаєва. Цю інформацію «Сегодня» підтвердив начальник карного розшуку облУВС Андрій Пінігін. За його словами, зараз затримані перебувають в ІТТ.

За даними джерел агентства «Інтерфакс-Україна», в суботу було затримано лише одного зловмисника.

Очевидці спецоперації повідомили, що захоплення злочинця відбувалося на розі вул.Базарної. Операція почалася близько 17.00 і завершилася через годину. Правоохоронці також блокували кілька кварталів, не даючи цивільним потрапити за територію огорожі. Захоплення злочинця, за словами очевидців, відбулося без єдиного пострілу.

Осмаєвих оголосили в розшук, підозрюючи їх у причетності до вибуху 4 січня на вул. Тираспольській, 24. Тоді в квартирі, де стався вибух, загинув 26-річний уродженець Чечні Руслан Мадай, а громадянин Казахстану, 28-річний Ілля П., з опіками 2-го ступеня доставлений в міську клінічну лікарню № 10. Зараз він дає свідчення. Третьому, Адаму Осмаєву, вдалося сховатися до пожежі.

За даними джерел «Сегодня» в одеській міліції, бойовики майстрували бомбу для виконання замовлення - вбивства одного з великих одеських вантажоперевізників. Але під час процесу пристрій вибухнув.

Раніше джерело в МВС повідомило виданню, що ФСБ Росії також розшукує Осмаєвих у зв`язку з їх причетністю до бандитських угруповань ваххабітського толку. «Асланбек Осман замішаний в тероризмі. Обидва знаходяться у розшуку в Росії за збройні нальоти, зберігання зброї і підготовку до терактів», - запевнив він. !zn

Читайте також

Москаль: «Третій кілер» банди Дікаєва був мертвий за два тижні до штурму в Одесі

Три міліціонери на «Жигулях» пограбували ювелірний салон на Троєщині

Міліція перетворилася на головного торговця зброєю в Україні