ЗМІ: Президент Ємену отримав серйозні поранення

05 червня 09:13

Президент Ємену Алі Абдалла Салех в результаті обстрілу мечеті на території президентського комплексу в Сані отримав осколкове поранення в область серця, а також опіки грудей та обличчя, повідомляють арабські ЗМІ.

 

За інформацією телеканалів, осколок від артилерійського снаряда розміром більше 7 см пройшов трохи нижче серця та застряг у грудях. Крім того, Салех отримав опіки другого ступеня на обличчі і грудях і йому потрібна допомога пластичних хірургів. Минулої ночі президент був доставлений в одну з Медклінік Саудівської Аравії.
У п'ятницю, 3 червня, президент разом з представниками вищого керівництва країни перебував на загальній молитві в мечеті, розташованій на території президентського комплексу, який піддався артилерійському обстрілу. В результаті 11 осіб, головним чином, охоронці, загинули. Поранення, крім президента, отримали також спікер парламенту і прем'єр-міністр. Всю відповідальність за подію Салех, виступаючи з аудіозверненням до народу, поклав на главу конфедерації племен хашед Садека аль-Ахмара і заявив про «спробу держперевороту в країні».
Спочатку повідомлялося, що президент отримав легке поранення в голову і, через подряпини на обличчі, скасував заплановану на той вечір прес-конференцію. Сьогодні вночі арабські телеканали передали, що Салеха транспортували на лікування до Саудівської Аравії бортом, який спеціально прибув в Сану з королівства.