Зима в Україні протримається до середини березня

21 лютого 12:59

Значного потепління українцям варто очікувати у третій декаді березня. До кінця лютого тимчасове підвищення температури знову змінять морози.

 

Потепління в Україні буде поступовим і очікується у третій декаді березня. Про це повідомив директор департаменту цивільного захисту МНС Василь Квашук на брифінгу 21 лютого.

«Весна в Україні очікується у третій декаді березня. Потепління буде поступовим», - цитує Квашука прес-служба МНС.

За його словами, у найближчу добу на території всієї України ще будуть морози -2-9° вночі, вдень +1-4°. При цьому 24-26 лютого очікуються опади у вигляді мокрого снігу з дощем, температура повітря вночі від -3 до +3°, вдень - 0-5 тепла, на Закарпатті та Прикарпатті до +8°.

Після 27 лютого і до 1 березня опадів не очікується. При цьому, згідно з прогнозами, буде поступове зниження температури вночі до -8°, на сході Україні місцями до -12°, вдень від -3° до +3°.

З 1 березня, починаючи з північного заходу, ймовірне подальше зниження температури на 2-5°.

Квашук також повідомив, що у даний час в Україні висота снігового покриву становить 10-40 см. На всіх водних об'єктах утримується суцільний льодостав. Товщина льоду досягає 50 см, на Київському водосховищі - 28-39 см. Запаси води у сніговому покриві залишаються нижчими за середні, за винятком Дніпра в районі Києва.

Через значні снігові запаси у Росії та Білорусі показники на річці Дніпро досягають 135% від норми. На річках Карпат, Західному Бузі та притоках Прип'яті показники трохи перевищують норму, відповідно, на більшості річок рівень водопілля буде нижче середнього. !zn

Читайте також:

В Україні очікується помірна повінь

Київ почав готуватися до можливого паводку

На Євро-2012 обіцяють аномальну погоду

МНС попередило про небезпеку сходження лавин в Карпатах