Журавлі Путіна так і не змогли відлетіти на південь; на літаку вони повернулися зимувати у заповідник

10 жовтня 10:44

Шість стерхів, з якими президент РФ Володимир Путін здійснив політ на мотодельтаплані на Ямалі, не відлетіли на зимівлю. Тепер їм доведеться зимувати в Окському заповіднику, звідки вони спочатку і прилетіли.

 

Зграя сірих журавлів з Білозерського федерального заказника, розташованого в Армізонському районі Тюменської області, відправилася на зимівлю без стерхів, що прилетіли до заказника у супроводі мотодельтаплану з Ямалу.

"Минулого тижня випав перший сніг, і сірі журавлі, що мешкають на Білому озері, відразу піднялися на крило і відлетіли", - повідомив представник регіонального управління Росприроднагляду.

За його словами, шість стершат, швидше за все, не змогли повністю адаптуватися і тому не полетіли з сірими журавлями.

Тепер їм доведеться зимувати в Окському заповіднику, звідки вони спочатку і прилетіли.

- Журавлі визнали в секретному дельтаплані Путіна ватажка і кинулися за ним на південь (ВІДЕО)

"Вчора стерхи разом з ученими-орнітологами вже відлетіли на літаку назад до себе додому - в Рязанську область, в Окський державний біологічний заповідник. Там птахи і перезимують", - сказав він.

"Пізнувато прилетіли", - пояснив начальник управління сільського господарства Арнізонського району Іван Ануфрієв.

Раніше повідомлялося, що шість стерхів, з якими президент РФ Володимир Путін здійснив політ на мотодельтаплані на Ямалі, 20 вересня прилетіли у Білозерський федеральний заказник у Тюменській області.

Від орнітологічної станції Кушеват (ЯНАО) аж до Уватского району Тюменської області стерхи в основному летіли за мотодельтаплані, а спеціалісти, які супроводжують їхній політ, на баржах пливли по Обі та Іртиш.

Як повідомлялося, Путін 6 вересня взяв участь в одному з експериментів, мета якого - показати вирощеним у розпліднику стерхам маршрут перельоту. Перебуваючи за штурвалом мотодельтаплану, який птаху приймають за свого ватажка, Путін здійснив три польоти, перший - ознайомлювальний, а два інших - із птахами. !zn

Читайте також:

Путін полетить на південь на дельтаплані на чолі зграї журавлів

Журавлі визнали в секретному дельтаплані Путіна ватажка і кинулися за ним на південь (ВІДЕО)

Для польоту на чолі зграї журавлів Путіну видадуть білий халат, шолом і дзьоб

У Росії опозиціонери презентували доповідь про розкішне життя Путіна: 20 палаців, 43 літаки та 4 яхти