Жертви «Еліта-центру» отримали квартири, непридатні для життя

25 листопада 10:05

Частина жертв будівельної афери «Еліта-Центр», яка 16-го серпня цього року отримала ключі від новеньких квартир, все ще не відсвяткувала новосілля через те, що будинок не здали в експлуатацію.

 

Після пафосного відкриття новобудови, на якому була присутня практично вся верхівка столичної влади, у будинку відключили воду, світло, а опалення так і не запустили.

Здати будинок в експлуатацію «за два тижні» власникам квартир обіцяють вже четвертий місяць. Багато сімей, які розраховували на переїзд, наразі змушені орендувати житло, одночасно сплачуючи кредити.

При цьому, за словами власників квартир, новобудову зараз консервують: засипають сіль в систему водопостачання, планують знімати батареї і навіть не думають щось там запускати.

У пункті роботи з інвесторами, який знаходиться прямо під будинком, людей відсилають до «Київміськбуду».

«Зараз не дають воду, тому що будуть морози, щоб не прихопило. Були маленькі затримки з теплом, тому тепломережа, в якій ми повинні були врізатися, не діюча, тому ми від будинку перекладали тепломережу», - заявив віце-президент компанії Василь Козачук, пообіцявши до 1 грудня впоратися з усіма негараздами.

Варто зазначити, що до відключення комунікацій будівельники запевняли, що до багатоповерхівки можна в'їхати хоч зараз.

Нагадаємо, у 2006 році було розкрито найбільшу аферу на ринку столичної нерухомості, у результаті якої жертвами дій «Еліта-центр» стали 1759 громадян, які віддали компанії свої гроші для оплати житла, яке нібито споруджувалось. Сума втрат інвесторів, за даними МВС, становить приблизно 400 млн грн.

Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов заявив, що для забезпечення житлом постраждалих від афери «Еліта-центр» знадобиться як мінімум три роки і мільярд гривень.