Жертвами сніжних буревіїв у США стали 16 людей, тисячі туристів застрягли в аеропортах

28 грудня 08:05

У центрі і на північному сході США продовжує вирувати сніжний шторм. Через негоду було скасовано понад півтори тисячі авіарейсів, тисячі туристів не можуть повернутися додому після святкування Різдва.

 

Жертвами сніжних буревіїв і потужних злив, що обрушилися на північний схід і центральну частину США, стали як мінімум 16 осіб. Причиною загибелі більшості людей стали великі ДТП, а також падіння дерев.

У країні скасовано понад півтори тисячі авіарейсів, без авіасполучення залишилися Нью-Йорк і Філадельфія. Тисячі туристів не можуть повернутися додому після Різдва. У Піттсбурзі літак, якому вдалося благополучно здійснити посадку, на 2 години застряг в шарі снігу товщиною в кілька дюймів.

У штатах Арканзас і Алабама 200 тисяч осіб досі залишаються без світла через обриви проводів.

У штатах Нової Англії (Вермонт, Коннектикут, Массачусетс, Мен, Нью-Гемпшир і Род-Айленд) почався сильний снігопад. У деяких районах Массачусетсу товщина сніжного покриву складає вже більше 30 см. Синоптики попередили, що у п'ятницю, 28 грудня, снігу варто чекати у Пенсільванії і Нью-Джерсі.

Сніг часто змінюється крижаним дощем, який створює особливу загрозу для ситуації на дорогах і в аеропорту. Раніше ця сніжна буря на Різдво викликала у Техасі, Луїзіані, Міссісіпі та Алабамі як мінімум 34 торнадо.

На даний момент несучий негоду вихор повільно рухається на південь Канади.

«Новий шторм принесе ще більше снігу», - повідомив головний спеціаліст у метеорологічному центрі Accuweather.

Синоптики прогнозують, що у Квебеці може випасти до півметра снігу. Скасовано рейси в канадських Торонто і Монреалі. !zn

Читайте також:

У центрі Києва впала з даху брила льоду і вбила жінку

Сніговий шторм накрив США: семеро людей загинули, сотні тисяч залишилися без світла (ВІДЕО)

У Європі потеплішало по-літньому: у Німеччині +21, у Франції - +24

В Україні з 25 грудня значно потеплішає, але на Новий рік дощу не буде