Затриманих за яєчню на вічному вогні катують в міліції

03 липня 14:35

Двох затриманих по справі про смаження яєчні на вічному вогні в київському Парку слави в міліції піддають тортурам та психологічному тиску. Про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода» з посиланням на Олега Бондарчука, адвоката затриманого Кирила Бабенцова.

 

Згідно з повідомленням, допит прес-секретаря Київської міської організації ВО «Свобода» К.Бабенцова 2 липня в Печерському райвідділі міліції тривав понад 5 годин. Під час допиту слідчий звинувачує К.Бабенцова в тому, що він фільмував на камеру акції протесту біля вічного вогню у місті Києві 16 грудня 2010 року та 21 червня 2011 року.

«Жодних доказів участі Кирила безпосередньо в самій акції немає, проте слідчий вимагає від Кирила зізнатися у вчиненні наруги над могилою та участі в обох акціях протесту зі смаженням яєчні на вічному вогні в Києві», - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби також було побито іншого затриманого у цій справі активіста «Чорного комітету» Богдана Тицького, якого захищає адвокат Сидір Кізін.

Нагадаємо, що К.Бабенцова та Б.Тицького було затримано 1 липня як підозрюваних у справі щодо другого смаження яєчні на вічному вогні в київському Парку слави 21 червня 2011 року.