Замість книжкового ринку на Петрівці побудують торговельний центр

02 листопада 08:20

Київрада прийняла рішення про будівництво торгово-розважального центру на місці книжкового ринку на Петрівці. Центр збираються будувати на місці господарської і частини книжкового ринку за проектом польського архітектора. У будівлі буде шість поверхів - три підземних, три наземних.

 

На місці книжкового ринку на Петрівці в Оболонському районі Києва збираються побудувати багатофункціональний торгово-розважальний центр з паркінгом. 1 листопада за відповідний проект рішення були віддані голоси 93 депутатів Київради за мінімально необхідних 61.
За інформацією прес-служби депутата Київради Олександра Бригинця, йдеться про проект рішення «Про поновлення ТОВ "Книжковий ринок" договору оренди земельної ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціонального торгово-розважального комплексу та паркінгу з поетапним знесенням будівель і споруд ринків і виконанням благосутройства прилеглих територій на проп. Моковском, 10 в Оболонському районі м. Києва».
«Оболонь перетворилася в район торгових і розважальних комплексів. Замість того, щоб облаштувати в районі парк, людей зганяють у черговий розважальний центр, щоб вони витрачали там гроші. Але в даному випадку ділки хочуть позбавити киян ще й духовного розвитку, зруйнувавши найбільший книжковий ринок з дуже демократичними цінами», - упевнений Бригинець.
Центр збираються будувати на місці господарської і частини книжкового ринку за проектом польського архітектора. У будівлі буде шість поверхів - три підземних, три наземних. У нижній частині розташується паркінг і гіпермаркет, у верхній - магазини. На верхньому поверсі обіцяють відкрити великий книжковий ринок. !zn
Читайте також: