Закон про паспортні картки надає закордонним господарям ЄДАПСу доступ до даних про кожного українця

30 вересня 09:45

У разі підписання президентом законопроекту № 8507 «Про документи, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України» бізнесмени з ЄДАПСу отримують повний доступ до всіх особистих даних кожного жителя України без винятку.

 

ЄДАПС збирає всю інформацію, що стосується особливих прикмет людини - кольору очей, відбитків пальців, вроджених або придбаних фізіологічних особливостей. Інформацію про соціальний статус, маршрути пересування, доходи та витрати кожного жителя України. У тому числі - повну базу даних по всім державним службовцям України - президенту, уряду, Службі безпеки, Міністерству внутрішніх справ, Міністерству оборони, Службі зовнішньої розвідки тощо і фактично можливість повного контролю за їх діяльністю.

Відзначимо, що власником ЄДАПС і зацікавленою особою в заміні документів є Юрій Сидоренко - скандально відомий бізнесмен, який втік з України в 1993 році після серії гучних кримінальних скандалів, пов'язаних з банкрутством «Даміана-банку». Відтоді Ю. Сидоренко не насмілюється повернутися на територію Україну, щоб не контактувати з українськими правоохоронними органами. Він 18 років живе в еміграції та своє місцезнаходження ретельно засекречує.

З прийняттям закону «Про документи, що засвідчують особу» Україна по суті добровільно створює і передає невідомим особам за кордон всі цілком таємні бази даних про кадровий склад та фінансово-господарську діяльність держави і суспільства. Наявність у цій базі даних точних ідентифікуючих ознак керівництва країни і будь-якого жителя дозволяє організувати найнепередбачувані і неможливі ситуації - наприклад, відбитки пальців голови СБУ Валерія Хорошковського в грошовому сховищі швейцарського банку, де-небудь у Цюріху, недалік офісу Ю. Сидоренка.

Детальніше читайте в свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» у статті Юрія Бутусова «Рада продала Україну: ЄДАПС побив рекорди корупції».