Захист Pussy Riot заявив, що учасниці панк-групи каятися не будуть

01 жовтня 07:25

Учасниці панк-групи Pussy Riot, які отримали 2 роки позбавлення волі за «панк-молебень» в храмі Христа Спасителя, не визнають своєї провини в хуліганстві, а перед віруючими вони вже принесли свої вибачення.

 

Адвокати засуджених учасниць панк-групи Pussy Riot заявили, що дівчата не визнають своєї провини, а перед віруючими вони вже вибачилися.

«Ми чули про заяву РПЦ, яку було поширено напередодні розгляду касаційних скарг наших підзахисних. Нам незрозуміло, яке саме покаяння мають на увазі представники церкви», - сказав адвокат Марк Фейгін.

«Якщо під покаянням мається на увазі те, щоб дівчата визнали свою провину, то це навряд чи відбудеться, оскільки суперечить всій логіці участі їх у судовому процесі. Якщо мова йде про якесь духовне покаяння, то це кожна дівчина вирішить для себе індивідуально, а, можливо, вже й вирішила», - зауважив захисник.

Він також нагадав, що одразу після вироку РПЦ закликала владу і систему правосуддя проявити милість до засуджених учасниць Pussy Riot.

Інший адвокат, Микола Полозов, повідомив, що в заяві РПЦ зауважив фразу, що покаяння учасниць Pussy Riot відіб'ється на рішенні суду.

«Я вважаю, що представники церкви лукавлять, оскільки вони ніяк не можуть прямо або побічно вплинути на суд, який у нас незалежний», - заявив Полозов.

Захисник нагадав, що одразу після вироку до каяття дівчат закликали і деякі федеральні телеканали.

Адвокати додали, що напередодні розгляду касаційної скарги учасниці групи почуваються нормально і мають намір повною мірою брати участь у судовому засіданні.

У найближчі кілька годин в Мосміськсуді відбудеться розгляд касаційних скарг Надії Толоконникової, Марії Альохіної і Катерини Самуцевіч.

Нагадаємо, п'ять дівчат наприкінці лютого 2012 року прийшли до храма Христа Спасителя в Москві і, одягнувши маски, провели так званий «панк-молебень». Відеоролик із виступом був викладений в інтернеті і викликав великий суспільний резонанс. Хамовничеський суд Москви 17 серпня засудив трьох учасниць акції – Надію Толоконникову, Марію Альохіну та Катерину Самуцевіч – до двох років позбавлення волі в колонії загального режиму, визнавши їх винними в хуліганстві. !zn

Читайте також:

Після «справи Pussy Riot» Росія введе кримінальну відповідальність за святотатство

Pussy Riot попросили не відправляти їх в колонію

Путін не збирається втручатися у справу Pussy Riot