Захисники Андріївського узвозу проведуть в суботу мітинг

20 квiтня 09:55

Серед запрошених виступити на мітингу на захист Андріївського спуску не буде жодного політика.

 

Захисники столичного Андріївського узвозу проведуть у суботу, 21 квітня, мітинг на Михайлівській площі. Як повідомляють організатори заходу, акція розпочнеться о 12:00.

«Наш перший мітинг, коли ми з будівельним сміттям прийшли під офіс Ріната Ахметова, змусив його вибачитись за руйнування будинків. Він, а за ним київська влада, пообіцяли все виправити. Ми збираємося вирішити, як не дати їм збрехати і зупинити руйнування не тільки на Андріївському, а й в інших «гарячих точках» Києва. Приходьте», - сказала представник організаторів мітингу Оксана Романюк.

У прес-релізі організаторів зазначається, що раніше була поширена інформація про те, що акція буде проводитися біля Історичного музею, але було прийнято рішення її перенести. «Акція перенесена на Михайлівську площу з міркувань безпеки, а також тому, що очікується велика кількість людей, і вони просто витопчуть Старокиївську гору і щойно врятовану Пейзажну алею», - сказав один з організаторів мітингу Єгор Соболєв.

На акції буде оголошено маніфест захисників Києва, метою якого є захистити історичний центр міста, покарати винних у знищенні Києва та покласти край будівельному свавіллю.

На мітингу виступлять києвознавці, громадські активісти, видатні кияни. Серед промовців не буде жодного політика. Ведучі зустрічі - Наталія Соколенко та Анатолій Векслярський.

Нагадаємо, що два тижні тому в Києві на Андріївському узвозі знесли три будівлі, розташовані біля Музею Булгакова. !zn

Читайте також:

Будувати на Андріївському будуть тільки те, що схвалить громадськість, - Мінрегіонбуд

Київська влада обіцяє до Євро-2012 повністю відреставрувати Андріївський узвіз

Вниз по Андріївському - у прірву

Ахметов пообіцяв не допустити руйнування Андріївського узвозу