Західна Європа пережила аномальну спеку

20 серпня 08:14

У країнах Західної Європи минулі вихідні стали найспекотнішими за останні 9 років. У багатьох європейських містах температура досягала 40 градусів.

 

Минулі вихідні стали найспекотнішими у країнах Західної Європи з серпня 2003 року, коли через рекордно високу температуру загинули близько 70 людей.

У Франції у 33 департаментах, де стовпчик термометра у ці вихідні не опускався нижче 38 градусів, було оголошено другий - помаранчевий - ступінь небезпеки.

У регіоні Рон-Альп на сході країни зареєстровано справжній пік спеки - тут в неділю було більше 40.

Влада закликає громадян не виходити на вулицю у найспекотніші години і побільше пити води. Але при цьому наголошується, що в найближчі дні настане похолодання - до 34 градусів за Цельсієм.

У районі міста Гельхайм на південному заході країни стовпчик термометра піднявся до позначки 39,2 градуса. За даними метеорологічної служби Meteomedia, 19 серпня став у ФРН найспекотнішим днем року.

Тим не менш, температурний рекорд спека у Німеччині в цьому році поки не побила. Найспекотніший в історії день у цій країні був зафіксований у серпні 2003 року, коли в районі міста Фрайбург температура повітря становила 40,2 градуса.

Місцеві водойми стали справжніми пляжами, а рятувальники і медичні служби приведені в стан підвищеної готовності. Подальше підвищення температури в Німеччині вже не очікується.

У Бельгії термометри показували 36 градусів тепла. В Італії температура в минулі вихідні переступила позначку в 30 градусів, а в деяких районах Іспанії була зафіксована 33-градусна спека.

У Лондоні температура ледве перевищила 30,2 градуса. А в графстві Саффолк відзначалася рекордна температура - 32,4 градуса.

Повідомлень про можливі жертви спекотної погоди поки немає.

Нагадаємо, в кінці червня - на початку липня температурні рекорди були встановлені в 28 американських штатах, розташованих на схід від Скелястих гір. Зокрема, в Нортоні (штат Канзас) стовпчик термометра 28 червня підняли до позначки в 47,8 градуса за Цельсієм.

У цей період у США через спеку померли як мінімум 74 людини. Найбільше постраждав Середній Захід і схід США. !zn

Читайте також:

У Києві злива затопила околиці залізничного вокзалу (ВІДЕО)

За добу в Україні випала місячна норма опадів

Незважаючи на дощі, воду в Київському морі поки спускати не будуть