Захід України зберігає лідерство в темпах зростання кількості хворих на кір

19 сiчня 17:10

За останню добу в Україні продовжує зростати кількість випадків підозри захворювання на кір. Лідерами в цій статистиці, згідно з даними МОЗ, стали західні області країни.

 

У Міністерстві охорони здоров'я України відзначають, що за останню добу найбільше випадків підозри захворювання на кір зафіксовано на заході країни. Так, у Львівській області зафіксовано 40 таких випадків, всього станом на 19 січня 2012 року - 747. В Івано-Франківській області налічується 365 таких випадків (22 - за останню добу), у Рівненській - 77 (15 - за останню добу), в Закарпатській - 71 (5 - за останню добу), у Тернопільській -24 (3 - за останні добу), у Волинській - 16. Водночас у столиці України за добу зафіксовано один такий випадок, а всього їх кількість становить 7.

У МОЗ наголошують, що в інших регіонах України з початку року були зафіксовані одиничні випадки підозри захворювання на кір (у загальній кількості - 82). У Києві всього зареєстровано 7 випадків підозри захворювання на кір, в тому числі один за останню добу).

У відомстві також підкреслюють, що в Львівській області, де найвищий рівень захворюваності, було обмежено відвідування хворих у стаціонарах, продовжено зимові канікули в навчальних закладах.

Медики також закликають доросле населення від 18-ти до 30-ти років зробити щеплення проти кору - якщо це не було зроблено раніше або ж якщо людина не перехворіла на цю хворобу. Якщо ж дитина не вакцинувалася - батьків також запрошують до поліклінік.