Забудовник на Троєщині застосував сльозогінний газ проти Попова

23 серпня 07:28

Представники забудовника, застосовуючи сльозогінний газ і каміння, змусили голову Київської міської державної адміністрації Олександра Попова виїхати з місця скандального будівництва на Троєщині, куди він прибув з приписом прокуратури про демонтаж встановленого огородження.

 

Як повідомили свідки події, вчора ввечері О. Попов у супроводі працівників КП «Київблагоустрій» приїхав на проспект Маяковського для того, щоб ознайомити забудовника з прокурорським рішенням і здійснити демонтаж паркану, що встановила на конфліктній ділянці будівельна компанія.

Спочатку голова КМДА поспілкувався з місцевими жителями, які вийшли на захист свого двору, а потім попрямував до огорожі з наміром ознайомити представників забудовника з приписом і попросити не заважати техніці, яка прибула на місце для демонтажу паркану. Разом з О. Поповим пішли також представники комунального підприємства та мешканці, які збиралися негайно розпочати демонтаж паркану. При перших же спробах повалити огорожу через нього стали пускати сльозогінний газ, після чого в активістів полетіли камені й шматки застиглого бетону. На щастя, ніхто з людей значних травм не отримав. Одна з цеглин потрапила в екскаватор, і вибила скло.

Після такого опору керівнику міста все ж таки вдалося провести перемови з представником забудовника, й домогтися того, щоб паркан розібрали.

Як повідомлено, місцеві жителі виступають проти будівництва "Київміськбудом" торгового центру на місці зеленої зони, де відпочивали місцеві жителі, й дитячого майданчика.

У свою чергу, «Київміськбуд» заявляє про законність будівництва торгового центру на ділянках 72,73,74 на житловому масиві «Виґурівщина-Троєщина» в Деснянському районі Києва.