Забальзамоване тіло колишнього лідера КНДР Кім Чен Іра виставили у мавзолеї

17 грудня 15:21

У Пхеньяні відбулися жалобні заходи з нагоди річниці смерті Кім Чен Іра, у зв'язку з цим був відкритий Кимсусанський меморіальний комплекс. Забальзамоване тіло екс-лідера Північної Кореї було виставлено у скляній труні.

 

Забальзамоване тіло колишнього лідера Північної Кореї Кім Чен Іра виставлено в меморіальному комплексі, де також зберігається тіло його батька.

У Пхеньяні відбулися жалобні заходи з нагоди річниці смерті Кім Чен Іра, у зв'язку з цим був відкритий Кимсусанський меморіальний комплекс. Забальзамоване тіло екс-лідера Північної Кореї було виставлено у скляній труні, за повідомленнями ЗМІ, воно одягнено у традиційний костюм кольору хакі.

Кімната, в якій покояться останки Кім Чен Іра, знаходиться на кілька поверхів нижче в меморіальному комплексі, ніж місце, де лежить тіло його батька Кім Ір Сена. У мавзолеї також були виставлені деякі особисті речі Кім Чен Іра, включаючи його сонячні окуляри і гостроносе взуття на платформі.

Під час траурних заходів у КНДР публіці були також представлені яхта колишнього лідера Північної Кореї і вагон броньованого потяга, де, за офіційними даними, він помер.

У ЗМІ також звернули увагу на появу на урочистих заходах дружини нинішнього лідера КНДР Кім Чен Ина Лі Сіль Чжу. За її зовнішнім виглядом можна було припустити, що вона знаходиться на останніх місяцях вагітності, однак офіційно цю інформацію Пхеньян не підтверджує, пише Reuters.

Про смерть Кім Чен Іра було оголошено 19 грудня 2011 року. За офіційною інформацією, він помер 17 грудня 2011 року. Північнокорейські ЗМІ називали причиною смерті серцевий напад. !zn

Читайте також:

Північна Корея запустила ракету із супутником, викликавши гнів США та країн-сусідів

У КНДР з міномета розстріляли заступника міністра оборони за те, що не тужив за Кім Чен Іром

Пропаганда визнала Кім Чен Ина «генієм серед геніїв»

Кім Чен Ин проголошений «Великим лідером»