Заарештовано камердинера папи римського за розкриття документів про корупцію в колах духовенства

26 травня 13:37

Камердинер папи римського Бенедикта XVI Паоло Габріеле заарештований за розкриття пресі секретних документів, в яких містилася інформація про корупцію та внутрішні конфлікти в колах римського католицького духовенства, а також листи папи.

 

Камердинер папи римського Бенедикта XVI Паоло Габріеле заарештований за розкриття секретних відомостей пресі, повідомляє в суботу британська телерадіокорпорація Бі-бі-сі.

46-річному П.Габріеле пред'явлені офіційні звинувачення в незаконному зберіганні конфіденційних документів Ватикану, які були виявлені в його квартирі.

Минулого місяця Бенедикт XVI призначив спеціальну комісію для розслідування витоків у ЗМІ секретних документів, в яких містилася інформація про корупцію та внутрішніх конфліктах в колах римського католицького духовенства.

Серед що потрапили в пресу документів також були особисті листи папи римського.

У ході слідства Габріеле був названий головним підозрюваним в організації витоків. Будучи камердинером і особистим помічником Бенедикта XVI, він був одним з небагатьох людей, які мали доступ до його приватних апартаментів і не були при цьому священнослужителями. !zn

Читайте також:

У Ватикані назріває корупційний скандал (відео)

Папа Римський проповідуватиме через Twitter

Папа Бенедикт XVI скоротить кількість поїздок за кордон

Жертви сексуального насильства подали в суд на Папу Римського