За загибель журналіста працівники Палацу спорту можуть отримати 8 років в'язниці

06 грудня 16:14

Правоохоронні органи відпрацьовують версії трагічної загибелі відомого спортивного журналіста Юрія Данилова: нещасний випадок або порушення правил безпеки.

 

Слідство відпрацьовує кілька версій загибелі журналіста Юрія Данилова в київському Палаці спорту, серед яких «нещасний випадок» і «порушення правил безпеки».

Як повідомив процесуальний керівник у кримінальному провадженні - прокурор Печерського району Дмитро Байдюк, він дав вказівки для повного і об'єктивного розслідування обставин загибелі журналіста.

«Зараз також проводиться розслідування цього факту фахівцями Держгірпромнагляду, які повинні надати свої висновки щодо дотримання правил безпеки і причин нещасного випадку», - додав прокурор.

Байдюк зазначив, що в разі доведення провини працівників Палацу Спорту в загибелі журналіста їм загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Нагадаємо, український спортивний журналіст Юрій Данилов загинув 11 листопада після хокейного матчу Україна - Польща в Палаці спорту в Києві. Він провалився в 10-метрову яму під ареною.

Президент Віктор Янукович доручив генпрокурору Віктору Пшонці забезпечити повне, об'єктивне і неупереджене вивчення всіх обставин загибелі Данилова. Про результати проведеної роботи генпрокурор повинен доповісти президенту до 20 грудня. !zn

Читайте також:

Янукович доручив Пшонці розслідувати загибель журналіста у Палаці спорту

Помер колишній голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко

У 2012 році було вбито рекордну кількість журналістів за останні 15 років


Україна увійшла до четвірки країн Європи, що обмежують свободу слова