За виконанням закону про заборону куріння почнуть стежити після Нового року

19 грудня 10:37

В Україні, починаючи з січня 2013 року, у Києві та інших областях України пройде моніторинг виконання закону про заборону куріння. Штраф за порушення вимог закону для підприємців складе від 1 тис. грн. до 10 тис. грн., а для фізичних осіб-курців від 51 до 175 грн.

 

З січня 2013 року в Києві та інших областях України почнеться моніторинг виконання норм законів про повну заборону на куріння у громадських місцях, повідомляє прес-служба Київської міськадміністрації у середу.

«У місцях та закладах, де куріння заборонено, має бути розміщена наочна інформація, яка складається із графічного знака про заборону куріння та тексту такого змісту: «Куріння заборонено!. Штрафи за порушення вимог закону для підприємців (фізичних та юридичних осіб) складають від 1 тис. грн. до 10 тис. грн., а для фізичних осіб-курців від 51 до 175 грн», - йдеться в повідомленні.

Прес-служба нагадує, що у столиці щороку від захворювань, викликаних курінням, помирають понад 6 тис. осіб. Це близько 20% загальної смертності серед мешканців міста.

«Незважаючи на певне зростання тривалості життя в Україні, високу смертність через захворювання, викликані тютюнопалінням, підсилює демографічна криза. Тому заборона на куріння на робочих та громадських місцях не тільки поліпшить здоров'я нації, але й буде сприяти виходу з демографічної кризи», - підкреслюється у повідомленні.

Нагадаємо, 16 грудня 2012 року набув чинності закон щодо посилення обмежень на куріння в громадських місцях. Закон розширює перелік місць, де куріння заборонено, зокрема, забороняє палити у приміщеннях закладів ресторанного господарства. !zn

Читайте також:

Новорічне застілля і телевізор забирають у людини кілька «мікрожиттів»

Юристи порадили українцям доносити на курців у ресторанах

Антитютюновий закон у дії: в кафе прибрали попільнички, клієнти йдуть геть

З сьогоднішнього дня заборонено палити в ресторанах і нічних клубах