За рік в Україні знешкоджено майже 300 організованих груп

19 грудня 05:22

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка підбив підсумки року, що минає. За його словами за корупцію у 2012 році до кримінальної відповідальності було притягнуто понад 2 тис. осіб, а також було знешкоджено майже 300 організованих груп, третина з яких мала міжнародні зв'язки.

 

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявляє, що в цьому році до кримінальної відповідальності за корупцію притягнуто понад 2 тис. осіб.

"У поточному році більше двох тисяч корупціонерів притягнуто до кримінальної відповідальності", - сказав В.Пшонка.

Окрім того, за його словами, в результаті вжитих заходів органами прокуратури в 2012 році знешкоджено майже 300 організованих груп, третина з яких мала міжнародні зв'язки і діяла в органах влади і управління.

Генеральний прокурор додав, що зусилля правоохоронних органів у боротьбі з організованою злочинністю і корупцією направлялися на викриття резонансних злочинів, у першу чергу, пов'язаних з діяльністю злочинних угруповань з корумпованими зв'язками, і викриття зловживань посадових осіб вищого рівня.

При цьому В.Пшонка зазначив, що 90% справ про корупційні злочини розслідувано слідчими прокуратури. "З введенням в дію нового Кримінального процесуального кодексу зазначена категорія справ є прерогативою роботи слідчих прокуратури на найближчі 5 років", - підкреслив він. !zn

Читайте також:

Українці назвали найбільшими проблемами країни безробіття і корупцію

Тільки 3,7% звернень в «Пульс податкової» стосуються корупції

Transparency International пов’язала високий рівень корупції в Україні з Межигір’ям

ГПУ завершила розслідування справи про півмільйонні хабарі екс-глави Держслужби зайнятості

Експерти назвали причину невикорінюваності корупції в українській освіті