За минули рік у Криму знешкодили 21 банду

13 сiчня 12:39

У 2011 році на території автономної республіки Крим знешкоджено 21 організоване злочинне угрупування. Про це повідомила прес-служба Прокуратури АР Крим.

 

Стільки ж кримінальних справ направлено минулого року до суду. На лаві підсудних за вчинення злочинів у складі організованих злочинних угруповань опинилися 73 особи.

«Вони об’єднувалися у групи для заволодіння коштами і майном громадян і підприємств, здійснення торгівлі «живим товаром» і наркоторгівлі. При цьому четверта частина ОЗГ мала корупційні зв’язки», - ідеться у повідомленні.

Минулого року перед судом постали троє обвинувачених, які, діючи у складі організованої злочинної групи, використовуючи корупційні зв’язки у виконавчій службі, за допомогою сфальсифікованого судового рішення оформили за комерційною фірмою право власності на три корпуси санаторію «Ясна поляна» ЗАТ «Укрпрофздравніца» в Ялті вартістю 8,9 млн грн.

Триває судове слідство у кримінальній справі стосовно чотирьох членів ОЗГ, що складається з працівників СІЗО і засудженого. Ув’язнений залучив у злочинну діяльність працівників пенітенціарної установи з тим, щоб мати можливість для безкарного порушення режиму утримання в ізоляторі.

Минулого року підтверджено вину у вчиненні інкримінованих ним злочинів 52 членів ОЗГ.

Зокрема, вислухали вирок чотири члени злочинної групи, що вчинили низку особливо тяжких злочинів, серед яких вбивство в 1998 році заступника голови Ради міністрів АР Крим Олександра Сафонцева. Київським районним судом зловмисникам призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 11 до 15 років.

Також прокуратурою АР Крим повністю доведено і підтверджено судом вину трьох членів злочинної групи у вчиненні злочинів, пов’язаних з незаконним заволодінням квартирами в Ялті. Згідно з вироком Сімферопольського районного суду організатор та учасники афер з житлом проведуть в ув’язненні від 7 до 10 років.

Разом з тим Київський районний суд Сімферополя випустив на свободу екс-депутата Верховної Ради Криму, колишнього спортивного директора футбольного клубу «Таврія» Рувіма Аронова, який звинувачувався в участі у злочинному угрупованні ОЗУ «Башмаки», а також в організації та співучасті у двох навмисних вбивствах, здійснених з особливою жорстокістю.