За голову творця «невинності мусульман» запропонували 300 тис. доларів

10 жовтня 15:10

Сума винагороди за вбивство автора аматорського фільму, який викликав хвилю протестів мусульман по всьому світу, зросла до 300 тис. доларів. Раніше пропонували не більше 200 тис. доларів.

 

Афганський релігійний діяч Світ Фарук Хурсіні пообіцяв нагороду в розмірі 300 тис. доларів за голову творця фільму «Невинність мусульман».

Хурсіні є представником релігійної організації, що об'єднує понад 450 ісламських шкіл у провінції Герат на заході Афганістану.
Раніше колишній віце-спікер парламенту пакистанської провінції Хайбер-Пахтунхва Ікрамулла Шахід пообіцяв за голову творця «невинності мусульман» нагороду в розмірі 200 тис. доларів, а міністр залізниць Пакистану Хаджі Гулам Ахмад Білур - 100 тис. доларів.
Творцем стрічки, за даними американських ЗМІ, є копт по імені Накула Басселі Накула, заарештований 27 вересня в Лос-Анджелесі (штат Каліфорнія). Сам Накула, втім, стверджував, що не був режисером фільму, а лише займався вирішенням організаційних питань для компанії, яка зняла стрічку, яка зачепила почуття сповідують іслам.
Нагадаємо, антиісламський фільм викликав хвилю акцій протесту в мусульманських країнах. Протести через появу фільму, які почалися 11 вересня в Єгипті та Лівії і потім поширилися по ісламському світу. В ході нападу на американське консульство в Бенгазі на сході Лівії був убитий посол США в цій країні Кріс Стівенс. ! Zn
Читайте також: