Битися за Україну зі зброєю в руках готова лише третина мешканців країни, з них найменше прихильників Партії регіонів

20 серпня 08:24

Спостерігається чітка залежність: чим більше людина відчуває себе патріотом, тим більше вона проявляє готовність відстоювати територіальну цілісність України зі зброєю в руках.

 

За останні два роки зменшився рівень готовності захищати свою країну зі зброєю в руках (з 43 до 33%), а рівень неготовності - навпаки зріс (з 38 до 54%). Про це свідчать дані опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у серпні.

При цьому спостерігається чітка залежність: чим більше людина відчуває себе патріотом, тим більше вона проявляє готовність відстоювати територіальну цілісність України зі зброєю в руках.

Більше за всіх готових відстоювати територіальну цілісність України зі зброєю серед прихильників «Свободи» (68%) і «Батьківщини» (49%). Найменше готові відстоювати територіальну цілісність України зі зброєю в руках прихильники Партії регіонів (26%) і КПУ (20%).

Опитування проводилося Соціологічною групою «Рейтинг» 8 - 18 серпня серед 2000 респондентів по всій Україні. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю згідно з опитувальником (face to face). Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,2%, для значень близьких до 30% - не більше 2%, для значень близьких до 10% - не більше 1,3 %, для значень близьких до 5% - не більше 1%. !zn

Читайте також:

За останні півроку число патріотів в Україні зросло на 10%

За останнє десятиліття в Україні стало більше щасливих людей

Зарплати як і раніше хвилюють українців більше, ніж демократія

Статус російської мови виявився на 31-му місці серед пріоритетів українців, НАТО - на 33-му