З вересня водії зможуть самі оформляти ДТП

01 червня 06:42

Державтоінспекція дозволить водіям застрахованих автомобілів самостійно оформляти ДТП. Закон про європротокол, прийнятий до Євро-2012, набуде чинності з вересня 2011 року. Про це повідомив начальник Управління ДАІ МВС України Валерій Лозовий.

 

«До Євро-2012 прийнято закон про європротокол, який дозволить водіям самим оформляти ДТП, якщо обидва автомобілі застраховані, а у водіїв немає суперечностей щодо причини аварії», - сказав він.

За його словами, у випадку ДТП, водії зможуть заповнити європротокол, не чекаючи представників ДАІ, і надати його страховій компанії для відшкодування збитків. Дана практика давно використовується у країнах Європи та допоможе уникнути заторів на дорогах, підсумував він.

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ДТП і виплат страхового відшкодування» прийнято з метою приведення законодавства України у відповідність з європейською практикою.

Згідно з документом, застосувати європротокол можна, якщо в результаті ДТП немає травмованих, загиблих людей, всі учасники застраховані, згодні з причиною аварії і не мають ознак алкогольного або наркотичного сп'яніння.