З охопленого полум'ям суховантажу в Азовському морі врятовано всіх членів екіпажу

05 лютого 12:19

Усі члени екіпажу суховантажу «Іван Вікулов» залишили охоплене полум'ям судно.

 

Четверо членів екіпажу суховантажу «Іван Вікулов» (капітан, старпом, старший механік і боцман) пересіли з судна, що горіло, на криголам «Капітан Мошкін»

Як повідомляє прес-служба ГТУ МНС України в АР Крим, в даний час, за узгодженням з судновласником, вирішується питання буксирування суховантажу. За інформацією екіпажа судна, спалах стався в одній з кают.

Раніше з борту корабля, який зазнав аварії в Азовському морі, було евакуйовано 10 членів екіпажу, серед них 1 жінка - кок. Моряки були доставлені в міжнародний аеропорт «Сімферополь». Їх зустріли співробітники МНС України в АР Крим, персонал аеропорту і прикордонники. Моряки були оглянуті медиками, нагодовані, обігріті, а потім доставлені в готель.

У моряків відсутні документи, мобільні телефони та інші особисті речі. Консульство Російської Федерації вже направило своїх співробітників для надання допомоги всім членам екіпажу корабля «Іван Вікулов».

Судно виходило з Алжіру в м. Ростов (Російській Федерації). З 28 січня сухогруз «Іван Вікулов» знаходиться на стоянці в результаті утворення льоду. Довжина суховантажа - 140 м, ширина - 16 м. Рік випуску - 1992. Всі члени екіпажу, у складі 14 осіб, громадяни Російської Федерації. Вантажу на борту немає.

Наразі сухогруз знаходиться в Азовському морі в 50 км східніше с. Стрілецьке, розташоване на Косі Арабатська Стрілка. !zn

Читайте також

Біля берегів Туреччини затонув суховантаж з українцями

У Перській затоці затонуло судно з українцями

У морі Лаптєвих затонув російський буксир: зникло 11 людей