З Києво-Печерської Лаври викрали коштовностей на 70 тисяч гривень

26 грудня 07:19

Невідомі розбили вікно Трапезного храму Києво-Печерської Лаври і вкрали ювелірно-церковних виробів на суму понад 70 тисяч гривень. Напередодні Різдва Лавру вже обкрадали торік.

 

Невідомі обікрали Києво-Печерську Лавру. За словами співробітників Лаври, злодії залізли до приміщення Трапезної церкві і забрали коштовностей на суму понад 70 тисяч гривень, в основному - ікони і хрестики.

"Вночі невідомі розбили вікно приміщення і вкрали цінності з церковної лавки. Злодії поки не знайдені, але слідчий відділ Печерського райвідділу міліції почав досудове розслідування", - розповів газеті
«Сегодня»начальник ЦГЗ київської міліції Ігор Михалко.

Варто відзначити, що ввечері 25 грудня на території Києво-Печерської Лаври виникла пожежа. Займання сталося в одноповерховому допоміжному спорудженні, яке не має історичної цінності. В результаті пожежі вогнем було пошкоджено близько 80 кв. м дерев'яних конструкцій споруди.

Лавру вже обкрадали напередодні Різдва у минулому році - у крамниці церкви Божої Матері серед білого дня забрали 5 тисяч гривень та ланцюжки на суму 10 тисяч гривень. !zn

Читайте також:

У Лаврі відкрилася виставка лялькових композицій «Українське Різдво»

У Сумах застрелили настоятеля Троїцького собору УПЦ МП

Вхід в Києво-Печерську лавру зроблять за електронними квитками

Настоятель Печерської Лаври з криками про блуд і аборти відібрав у журналістки телефон