Янукович за 7 мільйонів огородить парканом заміську резиденцію

12 грудня 07:05

«Резиденція «Залісся» Державного управління справами уклала угоду з ТОВ «Фармен» на капітальний ремонт зовнішньої огорожі резиденції довжиною 60 км в грудні цього року. Вартість угоди склала 6,80 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

 

Зовнішня огорожа організації побудована у 1960-х роках. В травні 2011 року «Залісся» уклало акт обстеження огорожі, згідно з яким було нараховано її повний знос.

«Крім цього зовнішня огорожа отримала значних руйнувань в наслідок снігопаду, який відбувся в період з 11 по 13 листопада 2007 року та визнаний комісією з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Броварської РДА – надзвичайною ситуацією природного характеру місцевого рівня. Враховуючи що період 2008-2010р.р. були кризові, наслідки надзвичайних ситуацій не можливо було усунути до даного часу. В результаті огорожа не відповідає своєму призначенню щодо не допущення проникнення на її територію сторонніх осіб, в тому числі браконьєрів. З початку поточного року мали місце факти затримання браконьєрів у охоронній зоні з вогнепальною зброєю в тому числі і нарізною», – йдеться в обґрунтуванні закупівлі.

В 2010 році саме в «Заліссі» президент Віктор Янукович святкував своє 60-річчя, куди було запрошено близько півтори тисячі гостей, яких розважали поп-зірки: Лара Фабіан, Філіп Кіркоров, Софія Ротару, Анжеліка Варум, Леонід Агутіна ті інші.

У лютому 2011 року під час візиту Януковича до Польщі йому було подаровано Броніславом Комаровським двох племінних коней, які зараз утримуються на території «Залісся».

Нагадаємо, днями ремонт кримських резиденцій ДУС подорожчав на 90 мільйонів гривень і тепер коштує 246,67 млн грн.