Янукович схвалив введення тюремного ув'язнення для "телефонних терористів"

27 червня 14:57

Закон, підписаний президентом, встановлює покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху.

 

Президент Віктор Янукович підписав закон про посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, який передбачає кримінальну відповідальність за подібні правопорушення. Про це 27 червня повідомила прес-служба глави держави.
Як відомо, 7 червня Верховна Рада встановила покарання за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.
Рада виключила з санкції частини 1 статті 259 Кримінального кодексу такі альтернативні види основного покарання як штраф, арешт і обмеження волі з одночасним встановленням безальтернативного виду покарання у вигляді позбавлення волі на відповідний термін.
Крім того, парламент посилив санкції за вчинення тих самих дій, якщо вони спричинили тяжкі наслідки або вчинені повторно, і збільшив термін позбавлення волі з 2-7 років до 4-8 років. !zn
Читайте також: