Янукович наказав нейтралізувати одеських кілерів

30 вересня 15:56

Президент Віктор Янукович відразу після повернення з Польщі провів нараду з представниками правоохоронних органів у зв'язку з інцидентом, який стався в ніч на п'ятницю 30 вересня в Одеській області.

 

В. Янукович доручив правоохоронним органам вжити жорстких заходів для нейтралізації вбивці і двох його спільників, які чинили озброєний опір українським правоохоронцям під час операції з їх затримання, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент вимагає від правоохоронців посилити боротьбу зі злочинністю.

Як повідомлялося, в ніч з 29 на 30 вересня в Одеській області співробітники підрозділу "Беркут" провели спецоперацію із затримання російських кілерів. У результаті четверо співробітників міліції було поранено, двох - убито. Усі три зловмисники зникли на машині.

Глава МВС Анатолій Могильов, виступаючи на прес-конференції в Києві заявив, що на пошуки кілерів залучено кілька тисяч співробітників МВС. Пояснюючи причини провалу операції, він зазначив, що в ній брали участь 12 міліціонерів. "
Таку відсіч від злочинців було важко передбачити ... Напад з їхнього боку був досить несподіваним навіть для тих, хто проводив операцію. Це виходило за рамки звичайної операції із зупинки автомобіля", - зазначив А. Могильов.

У свою чергу народний депутат Геннадій Москаль закликав міністра подати у відставку. "Могильов має піти у відставку! Йому потрібно не прес-конференції давати, а піти. Смерть співробітників міліції на його совісті", - заявив політик.