Янукович має намір забезпечити рівність всіх мов в Україні

14 серпня 09:35

Зміни, які будуть внесені у мовний закон, остаточно зрівняють російську мову в правах з українською. «Щоб не було ніяких проблем ні в одному регіоні».

 

Закон «Про основи державної мовної політики» повинен забезпечувати рівність мов в Україні, тому при необхідності він буде удосконалений, заявив президент України Віктор Янукович.

«Пройде час - ми з вами побачимо переваги і недоліки. Це не догма. Якщо буде необхідно внести деякі поправки до цього закону - ми це зробимо», - сказав Янукович у вівторок, 14 серпня, під час спілкування з журналістами в Севастополі.

Янукович нагадав, що закон тільки нещодавно набув чинності, тому ще рано робити якісь висновки. «Ясно одне - ми поступово рухаємося в бік Європейської хартії про мови і це дуже важливо», - підкреслив президент.

Янукович зазначив, що вже створена відповідна робоча група, в яку входять автори закону про мови, та «люди, які хотіли попрацювати над його удосконаленням».

«Необхідно, щоб закон створив умови рівності мов в Україні, щоб не було ніяких проблем ні в одному регіоні і це відповідало Європейській хартії», - зазначив Янукович.

Як відомо, 8 серпня Віктор Янукович підписав закон про основи державної мовної політики, що вводить офіційну двомовність в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%

Одеська міська рада на позачерговій сесії 13 серпня ухвалила рішення, згідно з яким російська мова отримала в місті статус регіональної.

Донецька обласна рада має намір ввести російську регіональну мову 16 серпня. !zn

Читайте також:

Янукович незадоволений законом про мови - до кінця вересня його буде змінено

Янукович хоче «гармонізувати» програму розвитку української мови під новий «мовний» закон

Новий закон про мови надає українській статус нижчий, ніж у радянські часи