Ялтинський заповідник підпалили бомжі: їм загрожує 12 років в'язниці(відео)

31 липня 13:52

Міліція затримала підозрюваних у підпалі Ялтинського заповідника. Ведеться слідство, встановлюється збиток. Підозрюваним, які виявилися бомжами, загрожує по 12 років в'язниці.

 

Ялтинське міськуправління міліції затримало підозрюваних у підпалі лісової підстилки в Гірсько-лісовому природному заповіднику. Про це повідомили у прес-службі ГУ МВС Криму.

У міліції завели кримінальну справу за статтею, що передбачає покарання за умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду.

В Ялтинському міськуправлінні міліції підтвердили, що підозрюваних у підпалі було затримано. Раніше з'явилася інформація про те, що затримали двох паліїв, один з яких повідомив, що він зі Львова. Пізніше стало відомо, що ці люди - бомжі.

- У заповіднику біля Ялти горять 8 га лісу, місто застилає дим (фото)

В даний час ведеться слідство, встановлюється збиток, заподіяний Ялтинському заповіднику. Якщо провина підозрюваних буде доведена, їм загрожує позбавлення волі на термін до дванадцяти років.


Нагадаємо, пожежа в Ялтинському заповіднику, в районі гори Лопата, розгорілася близько опівдня 30 липня. До ночі полум'я загасити не вдалося.

За повідомленням прес-служби МНС Криму, 31 липня о 10 ранку вогнем була охоплена площа близько 8 гектарів. У ліквідації пожежі беруть участь 478 осіб і 48 одиниць техніки, у тому числі вертоліт "Мі-8" МНС України.

Ліс горить у важкодоступних скелястих місцях, на схилах у 60-70 градусів, пориви вітру до 15-20 метрів на секунду швидко розносять вогонь.

Також у МНС повідомили, що евакуація місцевих жителів не проводилася. Загрози життю та здоров'ю людей немає. !zn

Читайте також:

Ліси Криму закрили для відвідування через небезпеку пожеж

Масштабна пожежа в Маріуполі: згоріли торгові склади, гриміли вибухи (фото, відео)

В Одесі згорів вже п'ятий ресторан за півроку (фото/відео)

У Києві на Шулявці горить найбільший склад секонд-хенду (фото)