Ялтинські працівники курортної галузі просять Януковича захистити їх від Хари

05 липня 11:45

Ветерани кримських курортів і голови первинних профспілкових організацій дочірніх підприємств ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» в місті Ялта заявляють про свавілля і беззаконня, які, на їхню думку, розгорнули на профспілковому курорті голова Федерації профспілок України Василь Хара і його помічник Ігор Шкіря.

 

У зв'язку з цим вони вирішили звернутися по допомогу і захист до президента України Віктора Януковича. Окрім того, працівники курортної галузі направили копії свого звернення прем'єр-міністру Миколі Азарову, голові Радміну АРК Василю Джарти, голови Федерації незалежних профспілок Криму Надії Казьміній.

«Народні депутати В.Г.Хара, І.М.Шкіря та їх найближчі помічники В.М.Горбатов, О.В.Кленін та інші змушували керівників підпорядкованих підприємств втілювати в життя сумнівні схеми з продажу путівок, закупівлі товарно-матеріальних цінностей, чим втягнули систему у судові справи і нескінченні перевірки підприємств фіскальними органами, - йдеться у зверненні, яке підписали 95 осіб. - Усі їхні дії, які приховано за словоблуддям про гуманне ставлення до людей і збереження власності, на ділі перетворюються на обман і ведуть до рейдерського захоплення майна профспілок приватними структурами. Цих осіб цікавлять не долі тисяч працівників курорту, а тільки продаж майна, яке створювалося на народні гроші».

Як стало відомо, тих керівників, які висловлювали невдоволення ситуацією, що склалася в 2008-2010 роках, було звільнено. У їх числі директор ДП «Санаторій «Курпати» А.Зайцев, директор ДП «Санаторій «Ясна поляна» В.Давтян, головний лікар ДП «Санаторій «Україна» В.Тимошенко. На їхні місця призначено нових людей, яким, на думку ветеранів курортної галузі Криму, байдужа подальша доля здравниць, що мають всесвітню популярність. Як результат, Ялта, широко відома і улюблена на території пострадянського простору як Всесоюзна оздоровниця і перлина Криму, втрачає свою привабливість.

Детальніше читайте у свіжому випуску «Дзеркала тижня. Україна» у статті Надії Гоцуєнко «Хто захистить наші курорти?»