Вуличний фестиваль у Гамбурзі за традицією закінчився сутичками з поліцією (відео)

21 серпня 09:38

У Гамбурзі не узгоджені з владою щорічні народні гуляння Schanzenfest знову переросли в масові заворушення через те, що до свята приєдналася радикально налаштована молодь з числа так званих «автономних».

 

За словами представника поліції, в ніч на неділю, 21 серпня, невідомі спробували розгромити ощадкасу неподалік від клубу радикалів Rote Flora і влаштувати підпали.

Для розгону погромників поліція застосувала водомети. У цей час на вулиці перебували ще тисячі людей. Усі пожежі були швидко ліквідовані. У порівнянні з минулим роком все обійшлося без серйозних наслідків. Поліція затримала 30 погромників, з яких 10 були доставлені у відділення. Двоє поліцейських отримали легкі тілесні ушкодження. У минулому році в ході безладів на Schanzenfest травми отримали 14 людей, ще 40 були заарештовані.Протягом дня близько 10 тисяч місцевих жителів і відвідувачів мирно відпочивали на традиційному святі, де звучала музика і працювала барахолка. Однак через півгодини після офіційного закриття заходу о 22:30 за місцевим часом невідомі влаштували невелику пожежу і стали запускати петарди. Оскільки ситуація була ще спокійною, правоохоронці не втручалися. Близько двох тисяч поліцейських взялися за роботу лише після того, як велика пожежа розгорілася біля клубу Rote Flora. Операція поліції з упокорення погромників в Гамбурзі обійшлася платникам податків в 750 тисяч євро.