Вступну кампанію в Україні повністю переведуть в електронний формат

19 липня 16:07

Ті абітурієнти, які в майбутньому не будуть подавати заяви через систему «Електронний вступ», не зможуть отримати студентські квитки і, відповідно, документи про вищу освіту.

 

Міністерство освіти і науки в майбутньому планує повністю перевести вступну кампанію в електронний формат. Про це повідомив заступник директора департаменту вищої освіти Міносвіти Микола Фоменко.

На сьогодні до системи "Електронний вступ" підключено 1078 вищих навчальних закладів всіх форм власності і рівнів акредитації. В минулому році у ній працювало 345 університетів.
"Ті вступники, які у майбутньому не подаватимуть заяви через систему "Електронний вступ", не зможуть отримати студентського квитка, бо будуть відсутні в базі. З видачею студентських квитків буде врегульовано необхідний облік. Адже мова йде про фінансові затрати держави. Далі якщо людини не буде в електронній базі освіти і вона не отримає студентського квитка, вона не зможе отримати документ про вищу освіту. Таким чином, буде усунено людський фактор, махінації. Якщо ти вступав, подавав документи, вчився, склав державні іспити, отримай диплом про вищу освіту", - наголосив Фоменко.
Наступним кроком, за словами чиновника, буде повне підключення до електронної системи шкіл. Зараз встановлені контакти з 18 тисячами шкіл.
"Через декілька років вступна компанія стане технологічним процесом, коли приймальна комісія буде заходити на сайти шкіл і шукати абітурієнтів, які їм підходять по балах, за науковими вподобаннями, особистими перевагами. Потенційний майбутній вступник буде отримувати на електронну пошту повідомлення про те, що його запрошують на навчання. Ми до цього йдемо", - зазначив Фоменко.
Як стверджує чиновник, за останній рік кількість інтернет-користувачів збільшилася на 10%.
Нагадаємо, вступна кампанія проходитиме до 31 липня. З 1 липня кожен абітурієнт може подати документи в 5 вузів одночасно, на три спеціальності в кожному з них. !zn
Читайте також: