Власник розгромленої фірми написав Януковичу, що готовий просити політичного притулку

07 вересня 11:18

Директор компанії Prostoprint Денис Олейніков надіслав президенту Віктору Януковичу відкритий лист, в якому заявив про свою готовність просити політичного притулку.

 

Наводимо текст листа.

«Я ніколи не був Вашим виборцем. У 2004 році на Майдані у Києві я протестував проти Вашого обрання президентом, кілька місяців тому брав активну участь у «податковому Майдані».

І саме тому я сьогодні звертаюся до Вас - нижче поясню чому.

Один із Ваших опонентів, який згодом опинився занадто слабким і безхарактерним для того, аби виправдати довіру мільйонів українців, які підтримали його, йшов на вибори під гаслом «Вірте тільки справам». Деякі з Ваших справ за останні два місяці - наприклад, принципова позиція у газовому протистоянні з Росією - не те, щоб додають Вам прихильників, але дають тим людям, які раніше жорстко не приймали Вас як президента, малесенький промінчик надії на те, що і Ви можете принести якусь користь Україні. Інакше кажучи, якщо на два місяці раніше серед багатьох моїх друзів і однодумців - людей з вищою освітою, підприємців, людей самозайнятих і творчих професій - Ви мали повний і абсолютний нуль за дванадцятибальною шкалою «довіра», то до вчорашнього дня я був готовий поставити Вам одиницю або навіть двійку. Але все змінилося вчора о третій годині дня.

Розгром офісу ПростоПринт
- це політичне замовлення. Про це знають слідчі та оперативники, і не особливо соромляться говорити вголос. Ніяких товарів із символікою Євро-2012, окрім тих, які замовили самі співробітники міліції (і які ми надрукували, бо ми виготовляємо товари на замовлення клієнта) при обшуку у нас не знайшли - і тому вчора ввечері «докази провини» посилено фабрикували, але так нічого суттєвого придумати і не змогли. Людей, у яких сім'ї та діти, утримували в приміщенні УБОЗ до пів на п'яту ранку. Мені не пред'явили ніяких офіційних документів про те, що відбувається, а майно компанії (яку в 2000 році я починав створювати, маючи в активах 300 доларів стартового капіталу і вагітну дружину) вивезли у невідомому напрямку, не надавши опис або хоча б можливість бути присутнім при завантаженні.

Я звертаюся до Вас як до все ще гаранта Конституції в надії на законність і правосуддя - це все, чого ми хочемо, оскільки за законом і справедливістю вся ця «справа» розсиплеться як картковий будиночок, а виконавці як мінімум позбудуться погон.

Вікторе Федоровичу, моє звернення набагато важливіше для Вас, аніж для мене. Я - досвідчений фахівець, який побудував не одну інноваційну компанію в Україні. Моя дочка - чемпіонка України з тенісу. Сьогодні моя сім'я піддається політичним переслідуванням з боку Ваших підлеглих, ми можемо це довести і отримати притулок в Європі або США.

Але - чи потрібно це Вам? Ви готові переступити через ту Україну, яку представляють Ваші невиборці і прийняти лаври чергового європейського диктатора, здійснювати свавілля і тиск - або ж Ви не безнадійні, і для Вас цінні, ДІЙСНО цінні ті один-два бали довіри, які Ви з працею, але завоювали?

Вибір за Вами».

Тим часом у київському главку міліції повідомили про порушення кримінальної справи стосовно посадових осіб поліграфічної компанії Prostoprint за незаконне використання символіки Євро-2012.

У справі фігурують 10 осіб, які організували незаконний бізнес, не маючи ліцензії на використання емблеми Євро-2012, відзначають у столичній міліції. У результаті обшуків у приміщеннях компанії були вилучені готова продукція, кліше тощо.

У МВС поки не знають, скільки контрафактної продукції було виготовлено. Незаконний бізнес, за інформацією МВС, було виявлено в ході контрольної закупівлі партії товару на суму 60 тис. грн, після того, як офіційні співвласники торгової марки зробили відповідне звернення.