Вищий госпсуд купив на 25 млн квартир. Вдвічі дорожче, ніж його колеги

13 грудня 08:53

Вищий господарський суд України уклав угоду з ПАТ «Банк «Таврика» як управителем Фонду фінансування будівництва на придбання 1371,1 м2 житла в Києві. Вартість угоди склала 24,84 млн грн.

 

Вартість 1 м2 складає 18 тис грн., або $2,2 тис, що значно перевищує ринкову вартість нового житла в Києві.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», що ВГСУ обґрунтовує «виникненням особливих економічних та соціальних обставин». Через те, що кінця бюджетного року залишилось занадто мало часу для проведення відкритих торгів, було обрано закупівлю «в одного учасника» для «раціонального і своєчасного використання перерозподілених видатків суду».

До особливих обставин суд відносить також те, що кошти для придбання житла для суддів не виділялись протягомі трьох років. Між тим, у поточному році до ВГСУ призначено 20 суддів, з них 10 суддів переведені з судів інших регіонів України, та планується обрання ще трьох суддів у 2011 році.

Всього в ВГСУ працює 101 суддя. З 2010 року суд очолює Віктор Татьков, який до цього був головою Донецького апеляційного господарського суду.

Цього місяця інший суд - Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ - придбав квартир на суму 21,38 млн грн. Вартість 1 м2 склала 9290 грн., або $1161.