Вирок вбивцям Оксани Макар оголосять 27 листопада

27 листопада 06:56

Оголошення вироку трьом обвинуваченим у справі про зґвалтування і вбивство Оксани Макар призначено на 27 листопада. Судовий процес тривав упродовж півроку.

 

Центральний районний суд Миколаєва 27 листопада винесе вирок у справі про зґвалтування і вбивство Оксани Макар.

Вирок повинні були винести 20 листопада, проте засідання суду перенесли.

У вбивстві та зґвалтуванні Оксани Макар звинувачуються Максим Присяжнюк, Євген Краснощок і Артем Погосян - на дебатах у кримінальній справі держзвинувачення закликало колегію суддів на тривалий термін ізолювати обвинувачених від суспільства в місцях позбавлення волі: Погосяна на 14 років, Присяжнюка - 15 років, Краснощока - довічно .

Нагадаємо, 18-річну Оксану Макар зґвалтували, а потім, щоб приховати злочин, намагалися спалити живцем у Миколаєві в ніч на 9 березня 2012 року.

Після трагедії дівчині вдалося вижити, але отримані травми виявилися несумісні з життям - вона втратила руку, отримала численні опіки і через декілька тижнів померла в Донецькому опіковому центрі, перед смертю встигнувши дати свідчення проти своїх мучителів.

Справа отримала широкий громадський резонанс. Обвинувачені спочатку зізналися у скоєнні злочину, але пізніше відмовилися від своїх свідчень.

Процес у справі Макар тривав упродовж півроку. Після її смерті справу проти обвинувачених було перекваліфіковано зі статті «замах на вбивство» на статтю «умисне вбивство». !zn

Читайте також

Мучитель Оксани Макар розповів, за що її вбили

Адвокат миколаївських ґвалтівників: Оксана Макар була розумово відсталою

Про смерть Оксани Макар напишуть книгу

Суд оприлюднив свідчення Оксани Макар: Я не могла чинити опір ґвалтівникам, бо була п'яна