Вирок ґвалтівникам Макар винесуть через кілька тижнів

18 липня 05:39

Для завершення розгляду справи про вбивство Оксани Макар залишилося 3-4 засідання. Залишилось 3 свідки, після чого буде проведена експертиза відео свідчень підсудних, дебати і вирок.

 

Справа Оксани Макар наближається до завершення - за словами адвоката її матері Миколи Катеринчука, залишилося 3-4 засідання (на це піде кілька тижнів), і суд винесе її вбивцям і ґвалтівникам вирок.

«У нас залишилося 3 свідки, потім - експертиза відео свідчень підсудних, дебати і вирок», - сказав він. На минулому засіданні обвинувачений Євген Краснощок спробував вигородити свого подільника - Артема Погосяна, заявивши, що той не брав участь у зґвалтуванні Оксани, а він і Максим Присяжнюк спали з дівчиною з її згоди. «Це не має відношення до справи. Він не бачив, ґвалтував Погосян Макар чи ні. Він потім сам сказав, що «свічку не тримав», пише Сегодня.

Саме Погосян сказав Краснощоку, що Оксана хоче їх закласти, а Присяжнюк став говорити, що не може сісти у в'язницю. Якщо б він її не ґвалтував, навіщо він тоді брав участь у її вбивстві: і лампочки викручував, і на шухері стояв, і тіло допомагав нести?». Зате, за словами адвоката, Краснощок взяв на себе всю провину, окрім підпалу», - каже Катеринчук.

Інформацію барменші Наталії Коваль про те, що Оксана пішла в ту фатальну ніч з бару з Краснощоком, а до того - погодилася на інтим відразу з декількома чоловіками, спростував її власний чоловік, який працює офіціантом в тій же «Рибці».

«Думаю, вона просто образилася на Оксану - вона їй не виставила сухарики, а Макар, йдучи з бару, показала їй фак», - вважає Катеринчук.

Нагадаємо, Оксана Макар померла 29 березня ц. р. у Донецькому опіковому центрі, де вона перебувала з 16 березня і перенесла кілька операцій, у тому числі ампутацію руки. Однак отримані травми виявилися несумісними з життям.

Оксану Макар знайшли 10 березня у Миколаєві неподалік від будмайданчика у важкому стані - тіло дівчини було обвуглено, але вона могла спілкуватися з міліціонерами та лікарями.

Як з'ясувалося пізніше, Оксану Макар зґвалтували і намагалися спалити живцем троє молодих людей.

Тоді ж було порушено кримінальну справу за фактом замаху на вбивство. Після затримання 11 березня трьох підозрюваних, двох з них було відпущено правоохоронними органами під підписку про невиїзд. Це викликало протести у Миколаєві і великий суспільний резонанс по всій країні, після чого правоохоронці знову затримали підозрюваних.

Після смерті Оксани Макар справу проти причетних до скоєння злочину Максима Присяжнюка, Артема Погосяна і Євгенія Краснощока було перекваліфіковано зі статті «замах на вбивство» на статтю «умисне вбивство». Підозрюваним загрожує позбавлення волі від 15 років до довічного ув'язнення. !zn

Читайте також:

Оксана Макар сама погодилася на інтим з підсудними - свідок


Фанати убивць Оксани Макар зібрали 100 тис. гривень на їхню підтримку і обіцяють «мститися бидлу, що збунтувалося»

Оксану Макар ґвалтували, коли думали, що вона вже мертва

Ґвалтівників Оксани Макар хотіли розстріляти прямо в суді