Відень визнано найкращим містом світу за стандартами життя

29 листопада 18:01

Столиця Австрії Відень є найпривабливішим з погляду стандартів життя містом світу, свідчать дані Mercer, витяги з яких подає агентство Bloomberg.

 

Останнє місце в списку Mercer (221-е) зайняв Багдад. Друге місце займає Цюріх.
У першій десятці лише два міста - Окленд (3-е місце) і Ванкувер (6-е місце) - знаходяться за межами Європи.
На четвертій позиції опинився Мюнхен. Далі йдуть Дюссельдорф, Франкфурт-на-Майні, Женева, Берн і Копенгаген.
Найкращим містом США стало Сан-Франциско, який розділив 30-е місце з Аделаїдою і Парижем. Лондон знаходиться на 38-му місці, а Нью-Йорку дісталося 47-е місце
Для порівняння: Сінгапур посів 25-у позицію рейтингу, опинившись найпривабливішим містом Азії.
Росії в цьому рейтингу дісталися сто шістьдесят третє і 165-е місця, відповідно Москва і Санкт-Петербург. Примітно, що трохи вище якість життя в Києві (161-е). Набагато краще, ніж у Москві, живеться у Вільнюсі (79-е), Талліні (89-е) і Ризі (91-е). Водночас якість життя в Єревані (173-е), Мінську (182-е), Баку (195-е) і Тбілісі (214-е) нижче московського і петербурзького.
З точки зору особистої безпеки кращим містом названо Люксембург. За ним йдуть Берн і Хельсінкі. Місця з 8-го по 10-е посіли відповідно Сінгапур, Окленд і Веллінгтон.
Санкт-Петербург за рівнем особистої безпеки зайняв сто сімдесят третє місце і випередив Москву, яка змогла розраховувати тільки на 199-е місце - наступна за столицею Конго Браззавілем і безпосередньо перед столицею Бангладеш Даккі.
Найгірше з особистою безпекою в містах Європи в Тбілісі, який посів лише 215-е місце. Останнє місце знову "взяв" Багдад.
Mercer проводить дослідження для встановлення, на які доплати можуть розраховувати експати, що переїжджають працювати і жити в інші міста.
Міста оцінюються з точки зору розвиненості інфраструктури, доступу до медичних та рекреаційним послуг. До уваги також приймаються такі фактори як політична та економічна стабільність, рівень освіти, наявність комунальних та інших послуг.